Кърмеща майка на публично място – това е най-противоречивата гледка, на която можем да станем свидетели, защото обществото все още споделя 2 полюсни мнения по темата. Според първото всяка майка има право да нахрани детето си, където и когато то огладнее, защото това е най-естественото нещо на света, докато другите твърдят, че не е етично и красиво да се разголваш, където ти падне.

Когато през 2015 година аржентинската депутатка Виктория Донда Перес кърми 8-месечното си бебе по време на парламентарна сесия, заобиколена от свои колеги, се случва точно това – някои приемат грижите й за естествени, докато други смятат това за неподходящо.

През 2007 г., на 29-годишна възраст Виктория Перес, адвокат и активист за правата на човека, става най-младата жена, която някога е била член на Националния конгрес на Аржентина. Оттогава чаровната аржентинка е наричана „секси депутат“.

Снимката на 37-годишната депутатка и 8-месечната й дъщеря Трилсе, гушнати и кърмещи се в Конгресния дворец в Буенос Айрес, незабавно се разпространи из социалните мрежи.

Вижте кое е бебе на 2023 г. във видеото

Решението ѝ да кърми бебето си публично разделя онлайн общността тогава. Някои я приветстваха като феминистка икона, докато други сметнаха, че публичният акт е излишен и неуместен.

Защитниците на аржентинската депутатка ясно изразиха мнението си, коментирайки:

„Възхищавам й се, защото много майки оставят децата си в детската градина, въпреки че кърмата е много по-добра от всякаква храна.“

„Когато бебето ти плаче, всичко, което искаш, е да го успокоиш.“

Други пък я нападнаха за неподходящо поведение:

"Добре, но трябва да покрие гърдите си. Не е нужно да се разхождаш наоколо, показвайки циците си.“

Въпреки това Перес е обявена за модел за подражание на жените, защото показва в реалния живот какво е да си майка на пълен работен ден, съчетавайки гледането на децата с политиката.

Трилсе вече е на 8 години и едва ли си спомня всички места, на които е похапвала от мама, но култовата снимка от аржентинския парламент със сигурност е една от най-запомнящите се.

В профилите на Виктория Перес в социалните мрежи все още откриваме много снимки, на които тя кърми дъщеря си като малка, без да се прикрива.

И макар да са минали години от това култово кърмене в аржентинския парламент, обществото все още е разделено в мнението си - дали е подходящо, или не да се кърми на обществени места.