Очевидно майките продължават да са обект на критики заради това, че кърмят малките си деца на обществени места. Независимо дали са в увеселителен парк, в мола, в самолет или в парка, винаги се намират недоволни случайни свидетели, които смятат, че това е излишна и показна демонстрация.

Освен срама да бъде порицана публично, една майка дори била заснета с телефон, докато храни сина си на плажа. Видеото било разпространено в социалните мрежи, без нейно разрешение. Тя дори не знаела, че то е публично достъпно, докато случайно не разпознала себе си и своето дете.

24-годишната Изабел Ломакс нищо не подозирала, докато една сутрин скролвала из Фейсбук, както прави всеки ден, когато попада на видеоклип, на който тя е на плажа, гола до кръста и кърми бебето си.

 Видеото било придружено с хапливи и обвинителни думи за начина, по който тя храни детето си:

Снимка: TikTok„Не искам да засрамя майките, които кърмят бебетата си. Искам да засрамя жената, която кърми на публично място, без никакво уважение, без да се покрие, като оставя гърдите си да висят (включително зърната), за да ги видят всички! ПОКРИЙТЕ СЕ!“, започва потребителят, споделил видеото и допълва:

"Не би трябвало да се налага да закривам очите на сина си и да обяснявам защо циците ти са навън, а и честно казано, не искам да ги виждам. Имай малко уважение!"“, гласи втората част от текста.

Младата майка решава да запише клип в TikTok, в който обяснява своята версия на историята и, разбира се, в който тя може да се защити.

"Представете си, че се събуждате и виждате това видео, на което сте заснети вие“, започва клипчето Изабел.


"Не само че тази жена мина покрай мен няколко пъти със сина си, но и имаше всички възможности на света да ми каже нещо. Не че щях да се загрижа или да спра с това, което правех, но вместо това тя избра да публикува видеоклип на мен и детето ми във Фейсбук, за да го види целият свят", продължава тя.

 

 "Ами ако ви кажат, че единственият начин да се храните на плажа е да сте покрити с кърпа?"

След това 24-годишната майка споделя, че е кърмила бебето си в ресторанти и на улицата и никой не я е зяпал, не е правил снимки или видеоклипове.

В заключение тя казва: "Следващия път, когато видите майка, която кърми детето си на публично място, покрита или не, кажете ѝ колко добре си върши работата."

 


В коментарите под видеото се включват множество потребители, повечето от които майки, подкрепящи напълно Изабел и начина, по който е постъпила."Хранете бебето си по какъвто начин решите. Справяте се чудесно", гласи един от коментарите.

 


"Винаги казвам на хората да си сложат кърпа на главата, за да не ме виждат как кърмя, или да отидат до тоалетната, за да се нахранят, докато бебето ми се храни на масата“, пише друг потребител.

"Кърмя публично и вече осем месеца и това е най-големият ми кошмар. Не мога да си представя как си се чувствала, много съжалявам", пише друга майка.

Вижте във видеото как се кърми масово в мола: