Спомняте ли си случая с кърмещата майка на пейка в столичен мол, която беше помолена от охраната да се премести в специално предназначените за това помещения в търговския център? Случката е от 2015 година, но темата е все още толкова актуална заради полюсните мнения, които хората изразяват. Едните защитават правото на всяка майка да нахрани детето си, където и когато то огладнее, защото това е най-естественото нещо на света, докато другите твърдят, че не е етично и красиво да се разголваш, където ти падне.

Оказва се, че не само у нас кърмещите майки са гонени и молени да извършват тази дейност другаде.

Жена от щата Джорджия, САЩ, все още не може да повярва, че подобно нещо се е случило, твърдейки, че била „унижена“.

Тифани Франсис и семейството й решили да посетят аквапарк Rigby's Water World в Джорджия, където да прекарат един незабравим ден. Той наистина се превърнал в такъв, но с отрицателен знак.Тифани и 11-месечният й син били в един от плитките басейни в развлекателния комплекс, когато малкият алармирал, че му се спи и е гладен. Майката започнала да го кърми, за да може водата и звуците от нея да му помогнат да заспи, когато не след дълго се появил един от спасителите с думите „Госпожо, не можете да кърмите в басейна!“"Мислех, че се шегува", разказва Франсис за създалата се ситуация пред People. "След това още един от служителите се приближи до мен и аз си казах: "О, Боже, това се случва наистина".

В дълъг пост във Фейсбук Тифани разказва, че служителите й казали, че това било написано в правилата на аквапарка, така че тя отишла да ги прочете. Разбира се, там не било споменато нищо за кърмене на бебета в басейните. Жената поискала да говори с мениджъра на съоръжението, който обяснил, че няма такова правило, но това би била проява на учтивост към другите посетители.„И тогава той умно каза „Там пише, че във водата не се разрешават храна или напитки. Попитах - значи циците ми не са разрешени във водата?“, пише още разгневената майка, която помолила да й бъдат върнати парите за вход, защото детето й не може да стои гладно цял ден.„Представете си всички телесни течности, които се отделят във водата, но те се притесняват за кърмата, когато бебето беше засукало, гърдата ми беше извън водата и млякото отиваше само в устата на бебето. Но всъщност дори не ставаше дума за това, че той яде във водата, а за това, че това кара другите гости да се чувстват неудобно“, пише още Тифани, която си тръгва от водното съоръжение разплакана.

Снимка: iStock„Просто съм толкова разстроена и ужасена и исках да предупредя всички останали майки, че така се отнасят към кърмещите майки в този аквапарк. Също така не е позволено да се внасят закуски за бебето, така ми беше казано днес. Предполагам, че предпочитат бебетата просто да останат гладни.“

След публичното оповестяване на случката в интернет Франсис получава негативно отношение от страна на хората."Хората казват, че го правя заради гледката. Защо, по дяволите, бих си помислила да правя това? Опитвах се да се насладя на един ден със семейството си и това се превърна в наистина ужасно преживяване, което все още съм смаяна, че изобщо се е случило."

След развилата се ситуация мениджърът на водното съоръжение решил да промени политиката и правилата.

"Погледнах закона и видях, че майките имат право да кърмят навсякъде, където им е позволено да бъдат с детето си. След като се консултирахме с повече професионалисти в бранша, взехме решение да променим политиката си. Признаваме, че сме сгрешили. Допуснахме грешка и се извинихме на г-жа Франсис както публично, така и лично".

"Вече е позволено на майките да кърмят в басейните. В събота сутринта изпратих съобщение до всички служители и разговарях директно с тях, за да ги инструктирам как да се справят в случай на кърмеща майка в басейните“, отбелязват пред People от ръководството на аквапарка в Джорджия.

Вижте как се кърми масово в мола: