Защо просто не се наспахте - това е най-точният коментар, когато става дума за краткостта на някои холивудски бракове. Защото някои от тях наистина поставят рекорди. Като например 55 часа. За това време човек може прекрасно да се наспи, а на сутринта да помисли на свежа глава - иска ли да встъпи в брак, или само да си направи кафе. 

Ето кои са рекордьорите. 

Бритни Спиърс и Джейсън Александър

Певицата Бритни Спиърс е известна на света не само с хитовете си "Toxic" и "Oops!...I Did It Again", но и с един от най-бързите бракове. Официалната ѝ връзка с приятеля ѝ от гимназията Джейсън Александър продължава точно 55 часа. На 3 януари 2004 г. двойката се жени в Лас Вегас, а на следващия ден бракът е анулиран.

В интервю Александър обяснява внезапния развод с факта, че майката и мениджърите на Спиърс са се противопоставили на съюза и са обещали, че в бъдеще ще бъде направена "подходяща" сватба, но това така и не се е случило. От друга страна, Бритни описва странния брак като "бунтарска и необмислена постъпка", към която е била подтикната, защото е искала да усети какво е да си омъжена.

Снимка: Getty Images

Никълъс Кейдж и Ерика Койке

Четвъртият брак на актьора Никълъс Кейдж е продължил точно четири дни. След едногодишна връзка съюзът на актьора с гримьорката Ерика Койке е бил официализиран на 23 март 2019 г., На 27 март Кейдж подава молба за разтрогване на брака. Двойката успява да се разведе официално едва два месеца по-късно.

Духът на Лас Вегас и алкохолът са две от съставките, които водят до сватбата. В документите за развод Кейдж твърди, че не е осъзнавал действията си поради тежко алкохолно опиянение. 

Кармен Електра и Денис Родман

Девет дни след като се жени за американския модел Кармен Електра, баскетболистът Денис Родман подава молба за анулиране на брака. Бурната връзка, водена от страст, официално приключва година по-късно. Спортистът обяснява, че е бил пиян по време на даването на клетвата, така че съюзът, който двойката е сключила на 14 ноември 1998 г., не се счита за истински.

В интервю за Опра Уинфри Електра казва: "Когато беше добър, беше прекрасен. Когато беше лошо, не можеше да бъде по-лошо". 

Шер и Грег Олман

Американският музикант от The Allman Brothers Band Грег Олман предлага брак на Шер едва след като тя се развежда с първия си съпруг Сони. Бракът, сключен на 9 юли 1975 г., продължава само девет дни. Певицата обяснява развода по следния начин: правилно е да се признае грешката и колкото по-скоро, толкова по-добре

"Признаването на грешката" обаче не попречи на Шер да повярва отново на Олман - двойката се събира отново и дори вдига нова сватба. Година по-късно им се ражда син - Илайджа Блу Олман. Но и това не ги спасява от нова раздяла - този път окончателна.

Снимка: Уикипедия