Бритни Спиърс е "абсолютно бясна" и иска Джейсън Александър да бъде "агресивно преследван наказателно", след като бившият ѝ съпруг се опита да провали сватбата ѝ, съобщава „Мирър“.

Първият съпруг на певицата се е снимал в Инстаграм как се опитва да влезе на сватбата на звездата, а полицията е трябвало да реагира на пробив в сигурността. Джейсън Алекзандър е бил арестуван и обвинен.

40-годишната поп икона е бясна, след като бившият ѝ е нарушил подготовката за сватбата с годеника ѝ Сам Асгари.

Джейсън, чийто брак с Бритни през 2004 г. беше анулиран след 55 часа, показа намеренията си във видео на живо в Инстаграм, когато се приближи до охраната на мястото на сватбата, твърдейки, че е бил поканен от самата Бритни. Той заяви, че тя е неговата първа и единствена съпруга и той ще разруши сватбата. Според TMZ след това Джейсън е бил задържан за нахлуване на територията на страната, вандализъм и два побоя, като остава в ареста.

Адвокатът на Бритни Спиърс - Матю Розенгарт, е заявил пред американското издание, че "лично работи" с полицията, за да гарантира, че Джейсън ще бъде наказан за осуетяването на специалния ден на певицата.

Снимка: Getty Images

От шерифския отдел на окръг Вентура разказаха, че той е участвал във физическа схватка, тъй като са били направени опити Джейсън да не влезе в залата, преди телефонът му да спре да излъчва на живо. В един момент във видеото на живо в Инстаграм се вижда как Джейсън нахлува в шатрата, поставена на територията на дома на Бритни, като започва да крещи за певицата. Той казва на един от охранителите "не си играй с мен", докато се отправя към мястото на събитието, викайки бившата си съпруга.

Вижда се огромен гирлянд от рози, който виси над пътеката, докато работниците поставят последните щрихи на специалния ден на Бритни. След това той е видян да се разхожда из къщата на изпълнителката на хита "Toxic", преди да бъде забелязан от охранител.

"Не ме пипай", предупреждава той, докато пита един от тях: "Къде е Бритни?"

Когато ситуацията започва да ескалира, телефонът на Джейсън спира излъчването, а по-късно той е настигнат от полицаи.

Според TMZ шерифската служба на окръг Вентура пристига на мястото на инцидента, след като получава обаждане, съобщаващо за инцидент с проникване на територията на страната, пише още БГНЕС.

Все още не е известно дали Бритни е била в къщата по това време, но ужасяващият инцидент може да е помрачил сватбения ѝ ден, тъй като Джейсън трескаво я е търсил в опит да сложи край на сватбата.

В коментар за TMZ адвокатът на Бритни разкри, че поп принцесата е в безопасност, но "абсолютно бясна", че Джейсън се е опитал да провали специалния й ден със Сам.

"Лично аз работя с шерифския отдел, за да гарантирам, че г-н Алекзандър ще бъде агресивно преследван наказателно с цялата строгост на закона", добави юристът.

Бритни и Джейсън сключиха брак в Лас Вегас през януари 2004 г., но съюзът им продължи по-малко от два дни, като бракът беше анулиран след 55 часа. Твърди се, че арестът на Джейсън в четвъртък е третият за последните 13 месеца, а освен това той има заповед за арест за кражба в друг окръг. Първият съпруг на певицата за последен път имал проблеми със закона за шофиране в нетрезво състояние през януари 2021 г., а също и за нарушаване на протоколите за сигурност на летище през август миналата година. През декември 2021 г. Джейсън е арестуван за нарушаване на заповед за защита и преследване на неидентифицирана жена. През следващия месец той се признава за виновен по обвиненията и започва да изтърпява почти едногодишен изпитателен срок.

След като в четвъртък нахлу на сватбата на Бритни, Джейсън е обвинен в четири простъпки от шерифския отдел на окръг Вентура: две за побой, една за вандализъм и една за нахлуване на територията на страната.