Известната американска певица Шер сподели, че е претърпяла три спонтанни аборта в живота си, като първият от тях е бил на едва 18-годишна възраст.

76-годишната американска певица проговори и припомни болезненото си минало в съобщение, публикувано във вторник в Туитър.

"Когато бях млада, имах три спонтанни аборта", пише тя и отбелязва, че първия път е била на 18 години.

"Бях сама в къщата ни. Той (първият ѝ съпруг - Сони Боно, който почина през 1998 г., бел. ред.) се прибра вкъщи, а аз ридаех и се люлеех на пода", признава тя по-късно.

"Когато стигнах до лекаря, крещях от болка. Дори не можах да спра в асансьора. Лекарят ме изпрати направо в болницата и в операционната. Какво щеше да се случи с мен, ако това се беше случило днес?", пита певицата.

Изпълнителката на хита "Believe" очевидно има предвид решението на Върховния съд на САЩ, с което се отменя федералното законодателство за правото на аборт в САЩ, пише още БГНЕС.

През 1996 г. Шер режисира телевизионния филм "Ако тези стени можеха да говорят", който проследява съдбата на три жени, изиграни от Деми Мур, Сиси Спейсък и Ан Хечи, които трябва да направят аборт.

Певицата е майка на Чаз Боно (53 г.) от първия си брак, както и на Илайджа Блу Олман (46 г.) от брака си с музиканта Грег Олман.