Характера на Лабрадора

Това е една от най-популярната и предпочитана порода кучета. Ретривъра е добър по характер, любящ и лоялен и тези му качества го правят отличен избор за семеен домашен любимец.

Тази порода кучета са интелигентни, отговорни и послушни, което ги прави лесни за дресиране. Благият им характер ги прави лесни за отглеждане дори за хора без досегашен опит с кучета.


Лабрадорът е много възприемчив и лесно помни, отличава се с жизнерадост и чар. Това е животно, което прелива от любов към стопаните се и доста им го показва. Много вярна порода, послушна и лесна за възпитаване.Изключително верни са на стопаните си.

Лабрадора спокойно може да се гледа и в компанията на други домашни любимци, включително котки. Също е безкрайно търпелив към децата и е в състояние да изтърпи всяко тяхно изтезания, защото много обича тяхната компания.


Важно е все пак да не се прекалява и да не се позволява на превъзбудени дечица да злоупотребяват с търпението им.Те са много предани и мисията в живота им е да бъдат винаги до семейството си..
 

Никога не съществува опасността лабрадорът да се сбие с други кучета. Ако те въобще притежават някакъв недостатък, то това е прекалената им дружелюбност.


Те са открити и приятелски настроени към всички, но не всички им отвръщат със същото, така че добротата на лабрадора понякога му носи неприятности.
 

Въпреки че лабрадорите са добри домашни кучета, те все пак предупреждават, когато непознат приближава вратата.

Техният дълбок, силен лай би могъл да изплаши крадци, въпреки че те не са кучета-пазачи.В действителност по-вероятно е те да поздравят радостно посетителя и даже да се заиграят с него.