Днес Ирина Тенчева, собственик на ресторант, автор на кулинарен влог и майка на три деца, празнува рожден ден. Късно снощи тя написа в социалните мрежи философски текст за живота, като цитира Гьоте.

„Всяка година по същото време… обичам да прекарвам деня преди рождения си ден сама… и да си представя как съм се чувствала (пак сама) в навечерието на появата си.
Днес четох много. Днес плувах. Днес карах sup.
После дойдох с колело в кафенето при пристанището. Сега тук има заря. Аз пия #skinnybeach и си мисля за думите на Гьоте за хора в моето (нашето, да, на всички нас човеците) положение: “Едва ли знае откъде е дошъл – да не говорим пък къде отива.” И колкото по-малко знае за целта на своя път, толкова повече ускорява скоростта, с която преминава разстоянието до там.
Тази вечер ще съм благодарна да чета вас. И вашите мисли. Кой е първият ви спомен от този живот? Къде отивате? Колко време мислите, че имате? (жокер: нямате). Бързате ли? Благодаря“.

Снимка: instagram.com/irina_tencheva/

В Инстаграм Ирина бе поздравена от половинката си Иван Христов и от двете си по-големи деца Спас и Вирджиния, които вече имат профили в социалната мрежа. Те са от предишния брак на Ирина.

Популярната двойка има и едно общо дете – Самуил. Иван има дъщеря на име Ава от предишния си брак, така че семейството се радва на четири деца.

Наскоро всички те бяха във Франция, като Ирина написа от „Дисниленд“:
„Тези малки “кукички”, които оставяме в съзнанието на децата си чрез преживяванията, не чрез думите… това са истинските спасителни пояси за времето, в което ще бъдат възрастни“.

В края на миналата година Ирина Тенчева издаде книгата „Ритуали от моята кухня”. "Успехът и щастието са кратки пикове в човешкия живот. За мен е по-важно цялостното усещане от останалите моменти", сподели Ирина в интервю за LadyZone, което можете да си припомните тук:

В YouTube тя има рубрика, озаглавена „Неделна супа за душата“. В най-новия епизод неин гост е Алекс Сърчаджиева.