Две нови образователни книги на „Нешънъл Джиографик Кидс” могат да се открият вече в книжарниците у нас. Това са „Всичко за замъците” и „Всичко за скалите и минералите”. Цената и на двете е 7,99 лв.
Изданията, подходящи за деца над 8-годишна възраст, съдържат любопитна и полезна информация, поднесена по увлекателен и забавен начин. Те ще се превърнат в техен безценен помощник в предмети като „Човек и общество” и „Човек и природа”.

КНИГИТЕ

„Тези завладяващи и изключително увлекателни заглавия ще очароват читателите,” коментират за „Всичко за замъците” и „Всичко за скалите минералите” от School Library Journal. И не преувеличават ни най-малко. Всяко от изданията в поредицата ВСИЧКО ЗА на „Нешънъл Джиографик Кидс” съдържа над 100 изображения, кът на изследователя с истории и съвети от практиката, редица забавни факти, карти и информационни материали, фотографски диаграми. В тях се откриват галерия със снимки, любопитни сравнения, снимка от работния процес, интерактивен кратък речник и още много. Книгите със сигурност ще привлекат вниманието и разпалят въображението както на децата, така и не техните родители.

С „Всичко за замъците” читателите ще се „разходят” из замъци в компанията на лордове и дами и ще се „запознаят” с шутове, икономи, пажове и придворни дами. Ще препускат сред факти и митове за смели рицари на бели коне, огнедишащи дракони, заключени в кули принцеси и за пълни с бълбукаща мазнина котли. А накрая ще могат да проверят своя благороднически интелект и да узнаят какво са научили.

Благодарение на „Всичко за скалите и минералите” младите изследователи ще научат за какво се използват магмените, метаморфните и седиментните скали. Ще проучат как се оформят кристалите и как се създават фосилите. И ще „шлифоват” разликата между кварц и кристали, а след това ще проверят своите геоложки познания.