Джулия Робъртс сподели навръх 55-ия си рожден ден, че покойният Мартин Лутър Кинг-младши и съпругата му Корета Скот Кинг са платили в болницата за нейното раждане.

Актрисата разкри, че двойката е направила този жест, тъй като родителите ѝ не са могли да си позволят таксата. Те са се сприятелили със семейството на Кинг, докато са живеели в Атланта и са ръководели театрално училище.

"Един ден Корета се обадила на майка ми и я попитала дали децата ѝ могат да се включат в театралната школа към училището, защото трудно намирали място, което да приеме нейните деца. Майка ми се съгласила и така станали приятели“, споделя Джулия Робъртс.

По онова време жестът на майката на актрисата съвсем не е бил толкова безободен. През 1965 г. член на Ку Клукс Клан взривява кола пред залата, където се играе една от пиесите на родителите на Джулия – Бети и Уолтър Робъртс, в отговор на това, че дъщерята на Кинг-младши – Йоланда, е включена в роля, в която се целува с бял актьор.

Джулия отпразнува 55-ия си рожден ден на 28 октомври, като сподели свое селфи в Инстаграм, на което отпива от чаша кафе, заобиколена от розови и златни балони. Тогава тя написа под снимката "Усещам любовта и магията на моя 55-и рожден ден!", припомня БГНЕС.