Да отгледаш дете със специални нужди е истинско предизвикателство, но всички, които са се докоснали до деца със Синдром на Даун, са категорични, че те са невероятни, любвеобилни и неподправени в емоциите и любовта си. Ето кои публични личности отглеждат такива слънчеви деца или имат свой много близък, който е роден със Синдром на Даун.

Катерина Скорсон

Може би най-известната актриса, която отглежда дете със специални нужди е звездата от „Анатомията на Грей“ Катерина Скорсон. 42- годишната канадка е щастливо омъжена и има 3 деца. Втората й дъщеря Моли се ражда със Синдром на Даун. Катерина често споделя в своя Инстаграм сладки моменти от ежедневието си с децата и никога не пропуска да отбележи Световния ден на хората със Синдром на Даун.Джесика Бийл

Преди ден друга актриса разкри, че племенницата й Зая е със Синдром на Даун. В Инстаграм Джесика Бийл отбеляза Деня на хората със синдрома, като публикува снимка с цветни чорапи – познатият вече на всички начин да засвидетелстваме внимание към всички със специални нужди и Синдром на Даун. „За тазгодишния Световен ден на хората със Синдром на Даун съм сложила забавни чорапи, за да подкрепя племенницата си“, написа 41-годишната актриса към снимката.

Джейми Фокс

Носителят на „Оскар“ Джейми Фокс има по-малка сестра със Синдрома – ДеОндра Диксън, която почина през октомври 2020 г. Двамата често са виждани заедно на червения килим и на събития за набиране на средства за Световната фондация на хора със Синдром на Даун, на която ДеОндра беше един от посланиците. В интервю Джейми заявява за вече покойната си сестра: „Тя идва с нас, където ходим ние. Тя обикновено е центърът на купона.“

Снимка: Instagram/Twitter


Кит Харингтън

Звездата от „Игра на тронове“ има братовчед, който е роден със Синдром на Даун. Младежът се казва Лорънт и в интервю за „Индипендънт“ Кит Харингтън казва „Бяхме възпитани в едно и също любящо семейство и много се забавлявахме, израствайки заедно, станахме близки приятели и братовчеди. Единствената разлика между мен и Лорънт е, че той има Синдром на Даун.“

Джон Макгинли

Актьорът е може би най-разпознаваемото лице сред звездите, което от години се застъпва за хората със Синдром на Даун. Простата причина за това е, че синът му Макс е роден със Синдрома. Той е член на борда и международен говорител на Световната фондация на хора със Синдром на Даун.

Снимка: Instagram/Twitter

Сара Пейлин

Сара Пейлин е американски политик, губернатор на щата Аляска от 2006 до 2009 г. Американците познават добре живота й, защото покрай сина си Триг, който се ражда със Синдрома на Даун, тя споделя много от своите тревоги, притеснения, а и радости. „Да, ние се изправяме пред допълнителни страхове и изпитания, но нашите деца са благословия, и останалата част от света пропуска много, като не знае за тях“, заявява Сара относно живота си с дете със специални нужди.


Сали Филипс

Името й може да не ви звучи познати, но Сали си е партнирала с актьори като Хю Грант и Рене Зелуегър в „Дневникът на Бриджит Джоунс“. 52-годишната актриса и комедиант често говори за щастието да е майка на дете със Синдром на Даун. Синът й Оли често присъства в много от публикациите й в Инстаграм. Споделя, че той е много забавен и макар понякога животът с него да е истинско изпитание, те я щастлива.