Хитовият сериал „Анатомията на Грей“ е една от най-дълго продължаващите медицински драми в историята на телевизията. След около два месеца почитателите на сериала могат да очакват завръщането му за 19-и сезон, но трябва да са подготвени за неприятна изненада – Мередит Грей, в чиято роля е актрисата Елън Помпео, ще се появи само за осем епизода.

Все още не е ясно колко епизода ще има в предстоящия сезон, но обичайно са около 20. Това означава, че или ни предстои най-краткият сезон досега, или през по-голямата част от времето титулният персонаж няма да е на екрана.

Снимка: Getty Images

Актрисата Елън Помпео, която освен че изпълнява главната роля е и продуцент на сериала, има оправдание да не отдава цялото си време на сериала. В момента тя работи по друг сериал. Това е важна стъпка в кариерата ѝ, тъй като тя почти изцяло е свързана с „Анатомията на Грей“.

Снимка: Getty Images

Преди няколко години Елън Помпео призна, че е трябвало да направи избор – да опита да търси различни роли или почти две десетилетия да се снима в един сериал. Тя е избрала второто, тъй като това ѝ дава финансова сигурност.

Миналата година Елън сподели, че планира да сложи край на актьорската си кариера.

Снимка: Getty Images

„Не казвам, че никога отново няма да играя, но не съм много развълнувана за продължаването на кариерата си“, сподели тя. „Въпреки че нямам милион различни роли се чувствам все едно имам.“