Почитателите на „Анатомията на Грей“ ще се зарадват да разберат, че любимият им сериал ще бъде продължен за поне още един сезон. Но някои ще са крайно изненадани, защото до съвсем скоро смятахме, че сезон 18 ще е последният. И причината за това е нежеланието на актрисата в главната роля да продължава да участва в сeриала.

Снимка: Getty Images

На практика всички главни герои от хитовия сериал го напуснаха. Голяма част дори умряха (да, феновете се шегуват, че по смъртност на главни герои „Анатомията на Грей“ може да се сравнява с „Игра на тронове“ и „Живите мъртви“), но д-р Меридит Грей, в чиято роля е актрисата Елън Помпео, продължава да се бори за живота на пациентите си.

Миналата година актрисата призна, че отдавна е искала да напусне сериала, но е решила да остане, защото получава много добър хонорар за участието си. Избрала е финансовата сигурност, пред това да се опитва да развива кариерата си наново, след успеха на сериала.

В самия край на миналата година тя дори заяви, че се е борила историята да завърши след сезон 18:

„Опитвам се да убедя всички, се че сериалът трябва да свърши“, каза тя тогава. „Чувствам се като някаква наивница, която твърди, че историята няма накъде да продължи, а всички останали казват, че това няма значение, защото сериалът прави купища пари.“

Снимка: Getty Images

Историята трудно може да продължи без главната героиня и по всичко изглеждаше, че зрителите гледат завършека на историята. Затова когато тази седмица беше обявено, че телевизия ABC продължава сериала за 19-и сезон, доста хора се изненадаха.

Елън Помпео продължава да изпълнява главната роля, въпреки недоволството си. Няма официална информация колко пари са я накарали да промени решението си, но със сигурност новият сезон ще ѝ донесе повече, защото актрисата вече е продуцент на хитовия сериал.

Снимка: Getty Images

Анатомията на Грей е доста дълъг сериал, но не е най-продължителният. На следващата страница може да прочетете кои са трите най-дълго продължаващи медицински сериали в историята на телевизията >>>

Почти всички гледахме и следяхме „Спешно отделение“, когато се излъчваше по българската телевизия. Но ако ви се вижда, че 15-те сезона са много, силно ще се изненадате от продължителността на тези медицински сериали.

Снимка: imdb.com

Анатомията на Грей – 19 сезона, 388 епизода (засега)

На трето място е „Анатомията на Грей“. От всички сериали в този списък, именно този е най-скъпият и най-печеливш.
Въпреки че актрисата Елън Помпео, която изпълнява главната роля, искаше историята да свърши със сезон 18, създателите му вече работят по сезон 19 и засега няма изгледи той да е последен. Въпреки това ще са необходими години, за да може „Анатомията на Грей“ да настигне рекордьорите сред медицинските сериали.

Снимка: imdb.com

Катастрофа (Casualty) – 36 сезона, 1228 епизода (засега)

Британският сериал започва да се излъчва през септември 1986 г. и продължава и до днес, почти без прекъсване.
През 1999 г. дори става толкова популярен, че е направена спин оф сериалът „Holby City“, който продължава и до днес и има общо 1091 епизода.
През 2020 г. сериалът временно спря да се снима, заради пандемията от COVID-19.

Снимка: imdb.com

Централна болница (General Hospital) – 59 сезона, 14975 епизода (засега)

Сапунената опера се снима без прекъсване от 1963 г. и днес е не само най-дългият продължаващ медицински сериал, но и един от най-продължителните сериали изобщо.
Скоростта, с което се произвеждат епизодите, е толкова голяма, че когато през 2020 г. цялата филмова индустрия спря работата си, създателите на „Централна болница“ имаха достатъчно готови епизоди, за да продължат да ги излъчват през почти цялата година със съвсем малко разреждане на честотата (4 епизода седмично, вместо 5).