По случай международния ден на жените, актрисата Джесика Алба сподели снимка на двете си дъщери и разкри кое е най-важното нещо, което иска да промени в света заради тях.

„Като майка на две дъщери постоянно се боря да оставя този свят по-добър, отколкото го намерих“, написа тя. „Не само за тях, но и за всеки човек и за следващите поколения момичета. Като всички майки, искам дъщерите ми да следват мечтите си без полът да е пречка.“

Джесика Алба е майка на две сеца – Онър на 14 и Хейвън на 10. От снимките се вижда, че по-голямото момиче вече е двойничка на майка си.

Актрисата се отказа от филмовата си кариера, за да изгради собствен бизнес. Тя стартира ритейл компания, наречена „The Honest Company“, през 2011 г. и я ръководи успешно и до днес. Признава обаче, че се е сблъсквала с трудности заради това, че е жена.

„Докато предлагах идеята си от офис в офис (предимно с мъже), бях отхвърлена многократно. Често се чудя какво ли щеше да е, ако се срещах с повече инвеститорски компании, ръководени от жени.“

Актрисата цитира данни, според които стартиращите компании, основани от жени, получават едва 2.6% от капитала, който инвеститорите отпускат като цяло.

„Очевидно равенството между половете е продължителна и трудна битка, която се води по целия свят. Нещата трябва да се променят.“

Джесика Алба счита, че успешното ѝ бизнес начинание е много по-голям повод за гордост, отколкото филмите ѝ или номинацията за „Златен глобус“. Всъщност компанията ѝ е втората ѝ най-голяма гордост след трите ѝ деца. Освен на двете момичета, тя е майка и на 4-годишно момче.