Джесика Алба започва филмовата си кариера само на 13 години. На 19 добива огромна популярност заради участието си в научнофантастичния сериал „Ангел на мрака“. Актрисата става любимка на много хора и се превръща в секссимвол.

Снимка: Getty Images

Днес Джесика Алба навършва 40 години и макар да продължава редовно да участва във филми и сериали, истинското ѝ призвание е другаде. От 2011 г. красавицата управлява ритейл компания, която в момента се оценява на около 1.5 млрд. долара.

Джесика Алба като актриса

Снимка: Getty Images

Джесика е родена в Калифорния в семейство на спасителка на плажа и баща военен пилот. Родителите ѝ са с лантиноамерикански и британски корени и малката Алба е възпитана в много консервативно католическо семейство. Въпреки това тя от съвсем малка се бунтува срещу нормите на родителите си и споделя, че още на 5-годишна възраст се е определяла като феминистка.

На 11 години момичето проявява интерес към актьорската кариера и убеждава майка си да я запише на курсове. Така получава първите си роли в телевизионни реклами и детски програми.

Снимка: Getty Images

Големият ѝ пробив идва в началото на хилядолетието, когато Джеймс Камерън я избира за роля в сериала си „Ангел на мрака“, в който тя трябва да играе генетично модифицирана жена войн. Образът ѝ във филма се превръща в „идеалното въплъщение на модерния феминизъм“, защото е млада жена, която използва тялото си пълноценно, за а постига поставените цели.

Успехът на сериала отваря пътя ѝ в Холивуд. През 2005 г. участва във филма „Град на греха“, който ѝ носи признанието на MTV за най-сексапилно изиграна роля.

След 2007 г. обаче кариерата ѝ тръгва надолу. Джесика Алба участва в една от провалените адаптации на супергеройския „Фантастичната четворка“ и в няколко не много успешни романтични комедии.

Снимка: Getty Images

Въпреки че получава статут на секссимвол, Джесика твърдо отказва да се снима гола. Това може би ще изненада някои от почитателите ѝ, които са я виждали без дрехи във филми като „Мачете“ от 2010 г., но всъщност в сцената тя е била със специално бельо, което после е било дигитално премахнато. Самата актриса никога не е заставала гола пред камерите.

През последните няколко години Джесика Алба няма с какво толкова да се похвали в актьорската си кариера, макар да участва в доста сериали и в няколко високобюджетни филма. Но младата актриса със сигурност не стои със скръстени ръце, започва свой бизнес и днес е дори по-успешна като бизнесдама, отколкото беше като актриса.

Джесика Алба със съпруга и две от децата си
Снимка: Getty Images

Нека обърнем повече внимание на онази Джесика Алба, която стои далеч от камерите и светлината на прожекторите. На следващата страница може да прочетете повече за компанията на Джесика Алба >>>