Емили стана Амили - така Славея Сиракова смени името на дъщеря си. 

В последните си постове в Инстаграм дъщерята на Наско Сиракова и Илиана Раева пише за дъщеря си с различно име. И ако доскоро й честитеше имения ден на 8 август - деня на Свети Емилиян изповедник, празничният ден вече е на 10 юли.

В поста си за новия й имен ден Славея уточнява, че католиците почитали двама светци - Амалберга Мобежская и Амалберг от Темза. 

"Тези светци са покровителки на момичета на име Амели, Амелия и Амалия. Денят на паметта на двамата светци е 10 юли, по същото време се празнува имен ден на Амели."

Промяната в името най-вероятно е свързана с раздялата на Славея с бащата на дъщеричката й. 

Независимо от това и двете изглеждат много красиви и любовта помежду им не може да се скрие. 

"От мига, в който се появи в живота ми, знаех, че ще го изпълниш с радост и безусловна любов!" - сподели за първия рожден ден на дъщеричката си Славея Сиракова.  

Любопитен факт е, че бременностите на двете дъщери на Илиана Раева съвпаднаха и те дори имаха обща сесия с майка си, показвайки наедрели коремчета. 

Според класацията на Nameberry за най-популярните бебешки имена за 2022 г. за момиченцата са избирани следните названия.

Най-популярните имена за момичета:

1. Мейв

2. Луна

3. Аурелия

4. Офелия

5. Елоиз

6. Исла

7. Фрея

8. Алис

9. Ирис

10. Отили

Вижте едно чудно малко дете, което ще ви удиви със способностите си.

През 2021 г. най-предпочитаните имена сред новородените в България са били Александър и Виктория, по данни на Националния статистически институт. 

За името Виктория това беше четвърта година на водеща позиция. Челната тройка се допълва от Мария и Никол. Тази тенденция се е запазила повече от шест години. На следващите места са Рая и София.