1. Обичайте майката на сина си с цялото си сърце. Ежедневно изразявайте с думи, жестове и отношение любовта си към жената, дала живот на детето ви. Синът рано или късно се научава да обича и мрази точно така, както баща му. Един ден сами ще се уверите, че той ще обича своята избраница така, както вие сте обичали неговата майка.

2. Сложете го на скута си и подкарайте заедно леко и бавно семейния автомобил. Всяко дете си спомня първия път, когато се е намирал върху коленете на баща си с поставени върху кормилото малки ръчички. Един, макар и кратък, миг, в който той е повярвал, че може да бъде точно като своя баща.

3. Научете го да бъде взискателен, особено когато става въпрос за жени и храна. Да не се заплесва по някое момиче, само заради зашеметяващата му визия. Култивирайте у него умението да цени жената не само по външността й, а най-вече по нейните качества.

4. Намерете време да поиграете заедно футбол или на друг любим спорт. Това ще ви сплоти и ще му помогне да погледне на вас не само като на родител, но и като на страхотне спаринг пратньор и най-вече - на приятел.

Възпитание на емоциите и духа чрез изкуство >>