- Над 1500 рецепти, групирани по категории – от свежи салати и пикантни разядки, през ястия с месо и постни деликатеси, до пухкави домашни печива, десерти, традиционна зимнина и ароматни ликьори;
- Практични кулинарни техники и хитрини, които ще превърнат готвенето в удоволствие дори за начинаещите в кухнята;
- Любопитни факти за българските обичаи и подбрани ястия, които се приготвят за най-популярните български празници – Богоявление, Ивановден, Великден, Гергьовден, Никулден, Коледа и много други.

"Българска традиционна кухня" е повече от сборник с рецепти. Това е книга, сбрала традициите.

Още за книгата >>

Още за книгата

Българската традиционна кухня е пъстра плетеница от нашите обичаи, бит и религия, от географските особености на страната и многовековната история на държавата ни.

Житото и баклата на траките, домашните животни на славяните и кобилското мляко на прабългарите са поставили началото на специфичната национална кухня, обогатена през вековете със зеленчуковите култури на Америка, богатите и ароматни гозби от Ориента и силното влияние на немските и френски кулинарни традиции след Освобождението.

И до днес ястията от националната ни кухня остават предпочитани за всяко поколение, защото в тях се крие онази невидима подправка на традициите, която прави вкуса неповторим.

В "Българска традиционна кухня" e събранo най-доброто от кулинарната ни история.

Откъс и няколко изкусителни рецепти от книгата ще откриете тук.

Вече на книжния пазар,
От "Софтпрес", Цена: 23,99 лв.