По-известен като щолен, този класически десерт е традиционен за немската кухня. Оригиналното му название е именно "щрицел", което в превод от немски означава "събуден" или "прясно опечен в ранни зори хляб". Известен още в далечния 15-и век, този специалитет днес се е превърнал в най-популярният хляб и неизменен гост върху коледната трапеза в Германия. Това обаче не му пречи да е обичан и предпочитан за новогодишните празници сладкиш от страните в цяла Европа. За да изпитате оригиналния домашен вкус на щрицела, ви предлагаме, вместо да тичате до магазина, да си го сътворите сами. Не е тайна, че по традиция щрицелът може да се опече 2-3 седмици преди празника. И колкото повече престои, толкова по-вкусен става... >>

 

  • Игнажден – първият от коледните празници
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Виното на Новогодишната трапеза
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2
  • Как да се справим с унилото настроение
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 1
  • 3 алкохолни и 3 безалкохолни горещи напитки
  • Честита и вълшебна Коледа!
  • Да преосмислим живота си на Рождество Христово
  • Какво да сложим на трапезата в последния ден от Рождественските пости
  • Днес е Бъдни вечер. Бъдете със семейството!
  • 12 традиционни празнични трапези на Бъдни вечер
  • Постни рецепти на деня - 23 декември 2014: Содена питка с паричка