Диетолозите определят закуската като най-важното хранене за деня. Плодовете доставят необходимите витамини и фибри на организма. Добавете към тях кисело мляко, семена, овесени или сурови ядки, киноа, мед или кокосово масло, за да се получи наистина пълноценно хранене. 

Децата обичат храната им да изглежда забавно. С предложения, които следват, дори те да не обичат плодове, ще ги хапнат с удоволствие. Кой не би изял бухал в паничка или риба от чинийка?

Бухалчето от снимката горе е направено от кисело мляко, банан, боровинки, ягоди и малини. На дъното на купичката може да сложите няколко лъжички фини овесени ядки, за да омекнат.

Рибката е направена от препечена филийка пълнозърнест хляб, ягоди и боровинки. Може да добавите крем сирене, което да намажете на хляба, или сирене котидж, от зрънцата на което да направите въздушни мехурчета, излизащи от устата на рибата.

Снимка: facebook.com/driscollsberries

Лицето с усмивка е направено от боровинки, малини и ягоди. Може да добавите и други продукти по желание, с които да "нарисувате" в чинията на малчугана физиономия, която ще му хареса. 

Снимка: facebook.com/driscollsberries

Още рецепти за вкусни закуски може да намерите в сайта bistro.bg.