Баницата е била, е и винаги ще бъде класика и отличителен белег на българската кухня. За вас подбрахме няколко рецепти от света на това велико кулинарно творение, към които каквото и да добавиш, ще бъде в повече. Всяка от тях е оригинална, изпитана и достойна за главната роля на неделната трапеза:

Царска баница за уикенда

Една творба, която е събрала традицията и екзотиката в едно. Вкусът и ароматът й са ненаподобими и омайни така, както подобава на една царска баница. Рецептата вижте тук >>

 

 

Спаначник – или баница със спанак, сирене и яйца

Обикновено ние, българите, я правим за Великден. Но при днешното изобилие на свеж и крехък спанак, нищо не пречи да я поднесете на любимите си хора и през този, все още, зимен уикенд. Рецептата вижте тук >>

 

 

Млечната баница на мама

Една универсална, но уникална баница, която ако си я хапнете в неделя, със сигурност ще повторите и през седмицата. Рецептата вижте тук >>

 

 

Както и да го погледнеш... повече от щрудел

Не само ябълки, но и други изкусителни благини са скрити в този върховен сладкиш. Рецептата вижте тук >>

 

Бърза баница с виенски кифли

Най-бърза, лесна, но не по-малко съблазнителна е и тази приказка от виенски кифлички, изпечени в млечно-яйчен крем. Една фантазия, която определено ще впечатли небцето ви. Рецептата вижте тук >>

 

Виж още рецепти за баница:

Добрият стар тиквеник >>

Вита млечна баница >>

Баница с лапад >>

Баница Кокиче >>

Сладка баница с локум и захарен сироп >>

Бутер баница с агнешко и розмарин >>