Както и с каквото и да го готвите, пилешкото винаги придава изтънченост, лекота и нежен вкус на всяко блюдо.

Пиле тортиля
За 4 порции:

Намажете 4 пилешки гърди със зехтин и запечете във фурната за ок. 15 минути. Охладете и след това ги разкъсайте. Разбъркайте пилето с 1 ч.ч. настърган чедър и го завийте в царевична тортиля (лесно ще ги откриете в повечето големи супермаркети). Подредете в тава и залейте с млечно-чеснов сос. Поръсете с още чедър и запечете за 15-20 минути в предварително загрята фурна. 

 

Печено пиле с кашкавал и ананас
За 4 порции:

Разбъркайте 2 ч.ч. трохи от пресен хляб, ½ ч.ч. настърган кашкавал и 2 с.л. разтопено масло Подредете пилешкото в тава, подправете със сол и пипер. Отгоре разтопете микса от трохи и кашкавал. Покрийте с фолио и печете за около 20 минути. Към края махнете фолиото, наредете кубчета ананас и запечете до златисто. Избора на гарнитура предоставяме изцяло на вашата кулинарна фантазия.

Пилешки шишчета с къри
За 4 порции:

 

Разбъркайте ¾ ч.ч. кисело мляко 1-2 ч.л. паста къри. Подправете със сол. Мариновайте 4 броя пилешки гърди, нарязани на малки парчета, за 1 час в тази смес. Нанижете на шишче пилешките хапки. Печете на средна температура, като обръщате през 4-5 минути, за да се изпече от всички страни. Сервирайте с лимон, сотиран грах или задушен ориз със зехтин.