Освен че са вкусни, апетитни, пикантни и лесни за приготвяне, петото качество на тези великолепни ордьоври е, че прекрасно могат да заместят закуската – било то сутрешна или следобедна. Всяка рецепта е за 8 порции:

Орехови мини кифлички с чедър

Смесете ½ чаша брашно, 100 г настърган пармезан, 5-6 запечени ореха, 2 ч.л. бакпулвер, сол и черен пипер на вкус. Добавете 100 г масло и ½ чаша мляко. Замесете тесто и го разделете на 8 топки. Запечете за около 25 минути. Украсете с лъжичка меко сирене и 1 орехова ядка. Може да сервирате и като закуска, и като ордьовър.

  

Ореховки с овесени ядки >>

 

 Багети с масло, лук и козе сирене

Смесете 1 пакетче масло със ситно нарязана глава лук. Добавете сол и черен пипер на вкус. Намажете получената смес върху 8 препечени багети. Поръсете с натрошено козе сирене и украсете с парченца рачешки рулца.

 

Печени картофи с топено козе сирене >>

Мариновани гъби

Сложете 3 с.л. зехтин в нагорещен тиган и добавете 10 малки гъби. Задушете ги за около 8 минути. Добавете ½ чаша бяло вино, ¼ чаша ябълков оцет, 1 ситно нарязана скилидка чесън, 1 нарязана глава лук, риган, сол и пипер на вкус.

 

Пилешки жулиен с гъби >>