Италианска салата със смокини и сирене горгонзола

Измийте и накъсайте 1 зелена салата в купа. Нарежете 3 големи зрели смокини на парченца. Разполовете 10 чери доматчета и ги прибавете към останалите продукти. Нарежете на кубчета 100 г сирене горгонзола. Поръсете с 40 г кедрови ядки и залейте с дресинг от 1 с.л. зехтин, балсамов оцет на вкус, сол и пипер.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

5 класически италиански специалитета >> 

 

Руска салата с моркови и яйца

Измийте 5-6 моркова и отрежете горната им част. Настържете ги и ги разбъркайте с 1 кутийка майонеза. Обелете и нарежете на резени 3 твърдо сварени яйца. Сложете морковите с майонезата в средата на салатна чиния и разбъркайте с резените яйца. Добавете и 200 г задушен в масло пресен грах или същото количество грах от консерва. Отново разбъркайте. Украсете с 15 маслини.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Сельодка под шуба >> 

Арабска салата "Табули"

Накиснете 1 ч.ч. булгур в 2 ч.ч. вода за 1 час. Отцедете го и го поставете в голяма купа. Нарежете на ситно 1 глава кромид лук и 2 домата и ги прибавете към булгура. Овкусете със сока на 1 лимон, джоджен, сол и зехтин на вкус. Оставете да престои около час. Добавете 2 връзки ситно нарязан магданоз.

 

Карамелен арабски сладкиш >>