Зелена салата с царевица

За 6 порции:
Измитите листа от 2 марули се нарязват на тънки лентички. Добавят се нарязани на лунички 2-3 домата и 1 нарязана средно голяма краставица. Отгоре се посипва с изцедената от соса 1 малка консервна кутия сладка царевица. Накрая се полива дресингът, състоящ се от 1 с.л. лимонов сок, 1 ч.л. мед, 2 с.л. зехтин и сол на вкус. Украсява се с 6 варени яйца, нарязани на четвъртинки.

Снимка: reservation4two.com

 

Зелена салата с кус-кус

За 6 порции:
Приготвя се така както зелената салата с царевица, като сладката царевица се замества с 250 г сварен и отцеден кус-кус, а доматите – с 1 китка репички.

Снимка: landolakes.com

 

Разядка от варени яйца, маслини и чесън

За 6 порции:
6-7 варени яйца, 200 г почистени от костилките маслини, бялата част на 1 връзка пресен чесън и 2 с.л. зехтин се миксират и се поднася вместо ордьовър върху листенце маруля.

Снимка: frugalgirlmet.blogspot.com