Чийзкейк с банани

Смелете 2 пакета меки бисквити заедно със 125 г краве масло. Разстелете ги на равномерен пласт в тавичка. Разбийте 500 мл течна сладкарска сметана, 1 ч.ч. пудра захар, 1 банан и 3 малки пакетчета крема сирене на пухкав сняг. Добавете 1 пакетче разтворен желатин и отново разбъркайте. Получения крем изсипете върху бисквитената основа и загладете. Оставете да престои няколко часа в хладилник. Разтопете 1 млечен шоколад с малко масло. Украсете кейка с него и с резенчета банан според фантазията ви.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Пържени банани и ябълки

Разтопете 20 г краве масло в тиган и добавете 2 нарязани банана, 425 г нарязани и почистени ябълки и настърганата кора на 1 портокал. Пържете, като бъркате, около 2 минути на силен огън, докато плодовете се сгорещят и започнат да покафеняват. Добавете 2 с.л. сироп от бъз или джинджифил и сервирайте веднага с кисело мляко или сладолед.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Бананово кисело мляко с шоколадови пръчици и ядки

Сипете 4 едро натрошени маслени бисквити в купа и ги смесете с 50 г печени лешници и 2 с.л. течен мед. Смесете 2 нарязани банана и 4 почистени и нарязани сушени кайсии с 600 мл кисело мляко. Разпределете сместа в четири купи. Отгоре сипете сместа с бисквитите, лешниците и меда и сервирайте на момента.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos