Пилешки хапки със сусам

Продукти:
1 кг пилешки гърди
1 с.л. олио, сол и черен пипер
1 яйце
2 с.л. сусам
2 с.л. галета
2 с.л. брашно

Приготвяне:
Яйцето, солта и черният пипер се разбиват в дълбока чиния. В друг съд се смесват сусамът и галетата, отделно се слага брашното. Предварително измитите и подсушени пилешки гърди се овалват най-напред в брашното, след това – в яйцето и накрая – в сусама и галетата. Олиото се загрява и нарязаното на хапки месо се запържва. Прекрасна гарнитура към тази вкусотия е салатата.

Пилешки хапки с  лимон и джинджифил

Продукти:
1 кг пилешки гърди
1 лимон
3 с.л. мед
2  с.л. соев сос
2-3 скилидки чесън
¼ ч.л. смлян джинджифил
олио

Приготвяне:
Нарязаните на хапки измити и подсушени пилешки гърди се заливат с марината от прясно изцедения лимонов сок, меда, соевия сос, счукания чесън и джинджифила. Разбъркват се и се оставят в хладилника за 2 часа. Дъното на тавичката се намазва с олио, слагат се хапките, налива се малко вода и се пече в умерена фурна до получаването на златиста коричка.

Пилешки хапки с картофи и моркови

Продукти:
1 кг пилешки гърди
500 г картофи
500 г моркови
вода
олио
сол и черен пипер

Приготвяне:
Картофите и морковите се нарязват на дълги ивици. Слагат се в тавичка, намазана с олио. Наливат се с малко вода и се поръсват със сол и черен пипер.  Нарязаните на хапки пилешки гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се нареждат върху зеленчуците. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече в силна фурна около 30-40 минути. Фолиото се отстранява, добавя се малко вода, за да не залепнат зеленчуците, и се пече до златисто.

Пилешки хапки с  касис

Продукти:
1 кг пилешки гърди
1 глава червен лук
1 ч.ч. касис
1 морков
1 домат
олио
сол

Приготвяне:
Пилешките гърди се измиват и се нарязват на хапки. В дълбок тиган се загрява олио и месото се запържва за 7-8 минути. Лукът се нарязва, касисът се почиства, измива и се оставя да се отцеди от водата. Морковът и доматът се обелват и нарязват на тънки ивици. Към запърженото пиле в тигана се добавят касисът и лукът. Котлонът се намалява и всичко се разбърква, докато касисът не  пусне сок. След това се добавят нарязаните на ивици морков и домат. Всичко се запържва за около 8-10 минути, като от време на време се разбърква. Добавят се около 250 мл вода и се задушава на умерена температура около 25-30 минути. От време на време се разбърква и се посолява. Поднася се с гарнитура по желание – например салата от сварени картофи с копър и чесън, с червено цвекло и чесън, с маринован фасул или чушки и т.н.