#Пияна динена салата

Името си салатата получава от маринатата, която съдържа водка и малинов ликьор. Тази красива и лесна за приготвяне плодова динена феерия е идеална за горещите дни.

Продуктите за 6-8 порции са...

½ червена диня
½ жълта диня
1 ч.ч. пресен лимонов сок
2/3 ч.ч. захар
½ ч.ч. водка
1/3 ч.ч. малинов ликьор
щипка морска сол
1 с.л. нарязан пресен джоджен и/или стръкчета мента

Следвайте тези лесни и ароматни стъпки

С помощта на кръгла лъжичка отделете дини топки от двата вида диня и ги поставете в голяма салатена купа. Ако разполагате с такива лъжички в различни размери още по-добре. В отделна купа смесете лимоновия сок лимонов сок със захарта, водката, малиновия ликьор и солта. Така получената лимоново-алкохолна смес полейте върху динените топки. Разбъркайте внимателно и оставете в хладилника за 1 до 2 часа. Извадете и поръсете със ситно нарязан пресен джоджен. Сервирайте веднага с помощта на решетъчна лъжица.

#Богата плодова салата с пъпеш и моцарела>>

#Богата плодова салата с пъпеш и моцарела

 

Продуктите за 8-10 порции са...
3 ч.ч. обелени, едро нарязани пресни праскови
100-150 г пресни малки топки моцарела, нарязани на половина
3 с.л. нарязан пресен босилек
¾ ч.ч. лимонов дресинг с макови семена
4 ч.ч. нарязана на кубчета диня
4 ч.ч. нарязан на кубчета пъпеш
3 ч.ч. нарязани пресни ягоди
2 ч.ч. зърна бяло грозде без семки, нарязани на половина
За гарнитура: пресни малини и листа от мента

Как да я приготвим

Прасковите, моцарелата и босилека смесете с ¼ ч.ч. от лимоновия дресинг с макови семена. Наредете на пластове динята, прасковената смес, пъпеша, ягодите и гроздето в голяма купа или висока чаша. Сервирайте веднага или изстудете в хладилник за няколко часа. Полейте отгоре с останалия дресинг точно преди сервиране. Гарнирайте с малини и мента.

#Плодова салата с авокадо>>

#Плодова салата с авокадо

Продукти за 6 чаши
1 портокал и 1 грейпфрут, нарязани на парченца
1 ч.ч. тропически смесени плодове (например манго, папая, банан)
2 ч.ч. нарязани на кубчета пресен пъпеш
1 средно голямо узрели авокадо, нарязано на парчета
¼ ч.ч. нарязан пресен джоджен
2 с.л. лимонов сок
За гарнитура: лека заквасена сметана, шепа натрошен шам фъстък

Начин на приготвяне
Смесете в купа цитрусите заедно с тропическите плодове, пъпеша, авокадото, джоджена и лимоновия сок. Сложете в хладилника за 1 час. Гарнирайте със сметаната и ядките.

#Лятна червена салата с диня и домати>>

#Лятна червена салата с диня и домати

Необходимите продукти за 4-6 порции
5 ч.ч. 3/4-инчови кубчета диня
1 ½ кг зрели домати, нарязани на 3/4-инчови кубчета
3 с.л. захар
½ ч.л. сол
1 малка глава червен лук, нарязан на тънко
½ ч.ч. червен вин оцет
¼ ч.ч. студено пресован зехтин
листа от маруля (по желание)
черен пипер на вкус

Метод на приготвяне
Комбинирайте динята и доматите в голяма купа. Поръсете със захар и сол и оставете да престои 15 минути. Добавете лука, оцета и зехтина. Сложете в хладилника за 2 часа. Сервирайте с листа от маруля по желание. Поръсете с черен пипер на вкус.