Салата с киноа, зеле и халуми

Продукти:
1 ч.ч. киноа
100 г савойско зеле
копър
зелен лук
няколко резена запечено халуми
4-5 малки моркова

Приготвяне:
Сварете киноата, охладете и пресипете в купа за обяд. Отгоре добавете нарязаното савойско зеле, смесено с малко копър и зелен лук. Добевете няколко резена запечено халуми и задушените морковчета. Подправете с винегрет от зехтин, лимон и горчица.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

Салата с нахут, спанак и домати

Продукти:
200 г сварен нахут
3-4 домата
½ малка глава червен лук
1 сварен картоф
1 шепа бейби спанак
сол зехтин
лимонов сок (балсамов оцет)

Приготвяне:
Отцедете  сварения нахут, смесете го с доматите, червения лук и картофа, нарязан на кубчета. Добавете шепа леко задушен бейби спанак и разбъркайте. Подправете със сол и зехтин. По желание добавете лимонов сок или балсамов оцет.

Снимка: conveganence.com

Диетична салата "Цезар"

Продукти:
4 пилешки гърди без кожа
2 ч.л. зехтин
сокът на 1 лимон
1 голяма маруля, нарязана на едро
1 опаковка кресон
4 твърдо сварени яйца, обелени и разрязани на четвъртинки
25 г настърган пармезан
50 г филенца аншоа, нарязани
170 г обезмаслено кисело мляко

Приготвяне:
Поставете пилешките гърди в голяма купа със зехтина и 1 с.л. лимонов сок, овкусете. Загрейти силно грила. Сложете пилешките гърди в тава, покрита с фолио, и гответе под грила за 10-12 мин., докато станат златисти, като обърнете веднъж по време на готвенето. Прехвърлете на дъска и нарежете. Подредете марулята, кресона и яйцата в чиния и сложете отгоре сготвеното и нарязано пилешко месо. Смесете пармезана, нарязаната аншоа, киселото мляко и останалия лимоно сок, овкусете и сипете върху салатата. Подредете отгоре целите филета аншоа, декорирайте с няколко сухарчета и сервирайте.

Снимка: taste.com.au