Шоколадово-бананов крем

Продукти 4 порции:
2 банана
100 г натурален шоколад
50 мл портокалов сок
3 с.л. захар

Приготвяне:
Обелете и нарежете бананите на парченца. Сложете ги в миксер с портокаловия сок и захарта и пасирайте. Прехвърлете в тенджерка, варете 5 минути при постоянно разбъркване. Дръпнете от огъня и добавете начупения на парченца шоколад. Разбъркайте, за да се разтопи шоколадът. Разпределете по чашки и охладете преди сервиране.

Thinkstock/Guliver Photos

Панирани банани с мед

Продукти за 8 броя:
4 банана
3 с.л. брашно
2 с.л. нишесте
¾ ч.ч. вода
1 белтък
1 ч.л. зехтин
олио
1 ч.л. пудра захар
½ ч.ч. мед
сокът на 1 лимон

Приготвяне:
Смесете брашното и нишестето, разредете с водата, добавете белтъка и зехтина. Разбъркайте до получаването на еднородно течно тесто. Обелете бананите и разрежете всеки на четири. Оваляйте ги в тестото и ги изпържете в загрято олио до златисто. Прехвърлете на салфетка да попие излишната мазнина. В тенджера смесете меда и лимоновия сок, леко загрейте на слаб огън. Полейте бананите с медения сос и поръсете с пудра захар.

Thinkstock/Guliver Photos

Бананови сладки

Продукти за 30 броя:
250 г краве масло
1 ч.л ванилова есенция
1 ч.л. разтопен мед
½ ч.ч. кафява захар
1 голямо яйце
1 голям жълтък
2 ¼ брашно
1 ч.л. канела
1 ч.л. сол
1 ч.л. хлебна сода
1 ч.ч. натрошен  на ситно шоколад
1 ½ ч.ч. смлени орехи
2 банана

Приготвяне:
Затоплете половината от маслото в тенджерка за около 5 минути, докато стане златисто. Свалете от котлона и сипете в малка купа. Оставете да се охлади.
Разбийте с миксер другата половина от маслото със захарата. Бъркайте 5 минути, докато се образува пухкава смес. Прибавете ванилията и меда. Разбийте. Сложете маслото и кафявата захар и разбивайте 2 минути. Прибавете първо яйцето, бийте 1 минута, после жълтъка и разбивайте още 1 минута. В друга купа смесете брашното, канелата, солта и содата. Наведнъж прибавете сухите съставки към течните. Разбъркайте с миксера. Прибавете шоколадовите парченца, орехите и бананите, нарязани на малки кубчета, и разбъркайте добре с лъжица. Оформете сместа на сладки и оставете в хладилника за половин час.

Загрейте фурната до 200 градуаса. Нарадете сладките на 3 см една от друга. Печете 12-14 минути, докато се позлатят отвън, но са меки отвътре. Извадете и сервирайте охладени.

foodchannel.com