Тиквички на фурна

Продукти за 1 порция:
100 г тиквички
2 ч.л. олио
¼ яйце
1 к.ч. кисело мляко
1 с.л. настъргано сирене
щипка копър

Приготвяне:
Парчето обелена прясна тиквичка се нарязва на колелца. Задушава се с мазнината и малко вода до омекване. Прибавят се около 1 с.л. настъргано сирене, ситно нарязанаите подправки и разбитото яйце с млякото. Сместа се разбърква, изсипва се в намазан с олио съд и се запича в умерена фурна до златисто.

Омлет с моркови и спанак

Продукти за 1 порция:
1 яйце

1 стрък пресен лук
1 к.ч. прясно мляко
1 ч.л. брашно
1 к.ч. ситно нарязан моркови и спанак

Приготвяне:
Почистените и ситно нарязани зеленчуци се сваряват в малко кипяща подсолена вода до омекване. Отцеждат се от водата и се прибавят към сместа от разбитото с брашното и млякото яйце. Посолява се леко и се запържва съвсем за кратко от двете страни.

Домати със сирене

Продукти за 1 порция:
1 средно голям домат
1 ч.л. краве масло
2 с.л. сирене, нарязано на кубчета
½ яйце
щипка магданоз

Приготвяне:
Към разбитото яйце се прибавят кубчетата сирене, нарязаният магданоз и сместа се разбърква добре. Отрязва се капачето на измития домат, вътрешността му се издълбава с лъжичка и се напълва със сместа. Напълненият и покрит с отразяното капаче домат се поставя в малка купичка. Около него се нарежда нарязаната вътрешност на домата, прибавя се маслото и всичко се запича в умерена фурна.