Знаете ли, че брашното е много повече от основна кухненска съставка. Ето как можете да го използвате по други начини и да улесните ежедневните си домакински задължения.

За мазни петна

Поръсете мазното петно ​​с брашно и оставете да поеме мазнината. След това почистете петното със суха кърпа. Този трик помага за бързото премахване на нежелани петна от дрехи и покривки.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Прогонете мравките

Мравките не обичат брашно. Ако забележите мравки в къщата , поръсете брашно там, където минават. Брашното ще отблъсне мравките заради текстурата и вкуса си.

Женска работа ли е чистенето - вижте във видеото. 

За изчистване на карти за игра

За да освежите стари карти за игра, поставете ги в торба с брашно, разклатете добре и след това ги почистете със суха кърпа. Брашното ще ви помогне да премахнете мръсотията и мазнините от картите.

 

За почистване на медни предмети

Направете каша от брашно, сол и оцет, за да получите гъста смес. Нанесете пастата върху повърхността на медния предмет, оставете я да действа няколко минути, след което изплакнете с топла вода. Медта ще бъде чиста и блестяща.

За полиране 

След като почистите уреди от неръждаема стомана, поръсете малко брашно върху суха, чиста кърпа и полирайте повърхността до блясък.

Снимка: iStock

Женска работа ли е чистенето - вижте във видеото.