"Единствените същества, които са способни да ти дадат чиста любов, са кучета и бебета!", заявява холивудският актьор Джони Деп - и вероятно е прав.

На 26 август беше Световният ден на кучето и голяма част от знаменитостите публикуваха снимки с прелестните си домашни любимци. 

Английският футболист Дейвид Бекъм сподели в Инстаграм профила си чаровно видео със своите кокер шпаньоли. Тази породата е била използвана за лов на бекаси и други птици в Уелс и Шотландия, а през 14 век кучетата са били наричани "еспаньоли", като се счита, че произхождат от Испания.

Лени Кравиц качи снимки на кучето си Джоджо, а към тях американският изпълнител написа "Това е моят ден!". Тази година Кравиц загуби предишния си домашен любимец - Лирой Браун, като за него беше написал: "Ти беше с мен в най-доброто и в най-лошото". Впоследствие музикантът осинови Джоджо от приют. То е поткейк - специална порода, която може да бъде видяна само на Бахамите, Търкс и Кайкос. Всички посетители на тези острови имат възможността да се грижат и любуват на четириногите приятели, като инициативата е на организация, занимаваща се със спасяването на кучета. Името им идва от навик, който местните хора имат - да хранят кучетата с останки от печива от използвани съдове за готвене. Породата е смесица от лабрадор ретривър, английски фокс териер и немска овчарка. 

Канадският супермодел Линда Еванджелиста публикува снимка на сладкия си френски булдог, чието име е Мини Муун. Представителите на тази порода обичат спокойствието и ласките от своите стопани, като раздялата дори за кратко с тях може да им окаже голямо влияние.

 

Парис Хилтън също не пропусна да се похвали в социалните мрежи със своите четири кученца, като всички те имат профили Инстаграм и ТикТок. Едно от тях е чихуахуа, което блондинката нарича Питър Пан и за което се смята, че е най-малката порода в света. Въпреки своите размерите, тази порода се определя като една от най-смелите, като се вярва, че тези кучета някога са били диви и са били опитомени от Толтеките през 10-11 век.

 

 

Много неща в съвременния ни свят вече не са същите, но любовта на хората - било то известни или не - към кучетата остава константа.