Брад Пит е купил нов дом на брега на морето на стойност 40 млн. долара, съобщава „Дейли Мейл“.

Новото имение на актьора, построено през 1918 г., се намира на скалата на Кармел Хайлендс в Калифорния и има богата история. Проектирано е от емблематичния архитект Чарлз Съмър Грийн, като в него е живял известният американски писател Даниел Джеймс, най-известен с романа си „Famous All Over Town“ за мексиканските американци в Лос Анджелис. 

От 1999 г. насам къщата е собственост на Searock - компания, свързана с бизнесмена Джоузеф Ричи, който почина по-рано тази година, пише още БГНЕС.

Къщата е изградена от гранит, има сводести прозорци и покрив от керемиди в средиземноморски стил. Както отбелязва изданието, Пит е голям почитател на такива къщи.

През май тази година имението в Ню Йорк, в което Брад Пит и Анджелина Джоли са живели по време на брака си, бе обявено за продажба. Името на купувача не е известно, а имотът е продаден за 13,6 млн. долара.

По-рано стана ясно, че Брад Пит е подарил на бившата си съпруга Дженифър Анистън имението в Бевърли Хилс, където са живели заедно, за 50-годишнината им - това беше съобщено през май тази година, въпреки че се е случило още през 2019 г.

Снимка: Getty Images

Актрисата много съжалява, че не е откупила къщата обратно, затова Пит реши да я изненада като я купи и запише на името на актрисата.