Брад Пит участва във фотосесия за списание GQ, която силно се различава от типичните фотосесии на звездите. Британският журналист Стюарт Херитидж от британския вестник „Гардиън“ не е впечатлен. Той нарече фотосесията „позорна“, но това са най-меките думи, които използва, за я опише.

Благодарение на снимките, които са избрани, за да придружават интервюто му в GQ, вече знаем как ще изглежда Брад Пит, когато умре“, написа той в статията си. „Изглежда все едно някой погребален агент се е опитал да го разкраси, докато дойдат опечалените му близки. Освен това го лази гущер.

Журналистът има много критики и за самото интервю, което от списанието са направили с актьора, без да му зададат нито един съществен въпрос (питат го например дали пие водата си студена или със стайна температура), но без съмнение фотосесията е най-големият проблем в материала.

GQ са свършили много добра работа в това да превърнат един от най-фотогеничните мъже на света в изключително нефотогеничен“, споделя мнението си той.

Естествено Стюарт Херитидж няма само критики.

Част от мен е впечатлена, тъй като в миналото съм присъствал на фотосесии, в които актьорът отказва да направи каквото и да било, което ще е дори съвсем малко интересно“, допълва той. „Наскоро например видях един актьор, който учтиво, но твърдо отказа да гледа към една гола стена в хотелска стая, защото щяло да е твърде „странно“. И в същото време някой фотограф е попитал Брад Пит дали може да му запали ръката, а той е отвърнал, че няма против и е предложил да застане така, все едно си пикае в гащите.

Още за Брад Пит: