Брад Пит е обвинил Анджелина Джоли, че умишлено е навредила на репутацията на компанията за вино, която той "грижливо е изградил". 

Актьорът твърди, че бившата му съпруга "не е допринесла с нищо" за успеха на техния бизнес с вино Miraval. А освен това умишлено е продала дела си на "непознат", който имал "отровни асоциации и намерения", пише "Пийпъл".

През 2008 г. вече бившите съпрузи, които имат общо шест деца, купуват контролния пакет акции на лозови масиви и шато в Южна Франция. Точно там по-късно се женят и прекарват няколко семейни ваканции. 

В последното съдебно заявление на Пит в продължаващата му битка с Джоли за продажбата на Miraval 58-годишният актьор твърди, че Джоли умишлено се е "опитала да му причини вреда", като е продала дела си във винарската компания.

Според него двамата са се договорили никога да не продават своите дялове от семейния бизнес без съгласието на другия.

В документацията адвокатите на Пит твърдят, че Джоли е планирала да продаде дела си на Tenute del Mondo. Те, от своя страна, искали да поемат контрола над Miraval били под контролирана от Юрий Шефлер, руски милиардер, който контролира Stoli Group.

В жалбата на екипа на Пит се твърди, че Джоли е преследвала и след това е осъществила предполагаемата продажба тайно.

Снимка: Getty Images