Разполагате с достатъчно време, но не искате да го губите в чистене? Или заради това, че всички в момента са си вкъщи, хаосът е още по-голям? Разбираме ви. Затова подготвихме кратък списък със съвети за супердомакини. Защото чистият дом е дом за щастливи хора, не за изморени и отегчени. Съгласни? 

Спонсориран материал


Препаратите на хлорна основа като Domestos убиват всички познати вируси и бактерии. Дезинфекцирайте поне веднъж дневно с тях, за да сте спокойни за чистотата във вашия дом.

Тоалетната - този развъдник на микроби

Мивката в кухнята, канала в банята, слушалката на душа - все места, на които се натрупват множество микроби. Но едно от най-мръсните е ръбът на тоалетната чиния. Най-лесно се пести време от чистене, когато предварително са купени правилните препарати. Когато става дума за поддържане на хигиената на тоалетната чиния, е нужен течен препарат, за да се нанасе по-лесно предвид спецификата на мястото, интензивен като действие и с висока концентрация на дезинфекциращи агенти. 

Снимка: istockphoto.com

Бързо почистване на банята

Вместо да търкате и да натискате, сложете препарат за почистване на плочки върху голяма гъба и намажете повърхността на плочките и фугите. Оставете да престои 10-15 минути. След това разнесете с по-груба гъба или текстилна кърпа за почистване. Изплакнете обилно с вода, за да не остават бели следи. 

Не тичайте да чистите след децата

Децата подсмърчат и навсякъде у дома има разхвръляни носни кърпи? За да избегнете тичането след тях и събирането на боклук, просто към картонената кутия носни кърпи залепете празна такава (или прикрепете с ластик). Децата ще трябва просто да вземат хартиената кърпа, да я използват, след което да я изхвърлят в празната до нея. 

Какво правите със самотния чорап, който е загубил другарчето си в пералнята?

Изхвърляте го? Не го правете. Тъй като така или иначе вече сте го прежалили, с него може да почистите най-мръсните места у дома и след това да изхвърлите. Друг начин да го използвате е да забършете праха с него.

Как да гладите дрехите едновременно и двете страни на дреха

Върху дъската за гладене поставете голямо парче алуминиево фолио, след което поставете дрехата, която ще гладите. Топлината, излъчена от ютията се отразява във фолиото и глади едновремено и двете страни на дрехата, като не е нужно да обръщате и от другата страна. По-лесно е, нали?