Няма как вкъщи да не ви се намира някое старо CD, което е толкова ожулено, че се съмнявате, че от него става нещо. Но пък от друга страна на него може да има важна информация. Пробвайте с паста за зъби и съвсем малко вода, както и мек парцал. Почистете и забършете.

Любимата покривка за маса се е сдобила незнайно как с петка, който пералнята няма да успее да пребори. Сложете малко паста за зъби и пробвайте да изтъркате с подходяща четка и малко вода.

Скоро не сте се сещали за ютията, чиято метална част отдолу прилича на скара, върху която са печени пържоли. С малко паста за зъби, вода и парцал ютията ще заблести.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пастата за зъби може да премахне и миниатюрни ожулвания по тъчскрийна на смартфона ви. Процедурата е същата като с компакт дисковете – с мека кърпа, паста и много малко вода.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

Още едно приложение на пастата за зъби – ако искате да лъснете до перфектност клавишите на старото пиано, които вече не знаете бели ли са или жълти.

 

 

С помощта на четка и паста за зъби пък може да изчистите до съвършенство ноктите си. Много често в домакинството или в градината ни се налага да пипаме неща, които съсипват кожата на ръцете.

 

С хавлиена кърпа и паста за зъби пък можете да премахнете белите петна по дървените мебели, които са оставили чашите от вода и т.н.

С паста за зъби и четка за зъби пък премахнете от косата, от дреха или килим дъвка. Натъркайте четката с паста, след което третирайте и засегнатото място.

След беленето и рязането на не особено приятни продукти като чесън и лук, натъркайте ръцете си с паста за зъби и ще видите как те бързо ще се отмиришат.

Нали знаете как бялата част на кецовете често пожълтява от времето? Дори и пералнята не може да се справи с този проблем. Но пастата за зъби може...