Чили сос
Чили сосът и всякакви лютиви негови събратя спокойно могат да изкарат повече от 3 години извън хладилника, като запазят вкусовите си качества.
Полезни съвети, когато купуваме хладилник>>
Картофи
Хладилникът и ниските температури в него неминуемо засягат вкусовите качества на картофите. По-добрият вариант е да ги съхранявате в хартиена торба в шкафчетата в кухнята. Това ще гарантира запазване на качествата им. Найлоновите торби задържат влага, а това причинява по-бързо гниене.
3 сериозни причини да се разделим завинаги с пържените картофи>>
Хляб
Много домакини замразяват на ниска температура хляба. Това обаче го изсушава. По-добрият вариант е да оставите количество, което ще изядете със семейството за 4 дни извън хладилника, а останалото да замразите. Хлябът запазва вкусовите си качества до 4 дни на стайна температура.
Как да намалим хранителните отпадъци>>
Лук
Съхранявайте лука в плик с дупки, който ще осигурява свеж въздух. Не дръжте лука в близост до картофи, защото те могат да го навлажнят, а това ще доведе до гниене.
Батерии
Е, не сме си и помислили, че ще ги сложите в хладилника, но все пак – високата или прекалено ниска температура може да ги повреди и те да станат неизползваеми.
Какво не трябва да изхвърляме в кошчето за боклук?>>
Чесън
При чесъна нещата стоят почти като с лука. Съхраняването на стайна температура е достатъчна, за да съхрани вкусовите качества на чесъна за цели 2 месеца. Осигурете свеж въздух и не поставяйте в найлонови пликове.
Хапки от сирене с чесън и орехи>>