Актрисата Албена Павлова гостува в студиото на "Тази сутрин", за да сподели подробности за благотворителните прожекции на филма "Петя на моята Петя", като събраните средства ще бъдат дарени на УНИЦЕФ България в помощ на пострадалите деца от войната в Украйна.

"Нашият продуцент Николай Урумов е много активен в представянето на филма и в каузата на филма. Някак си съвсем органично беше филмът да бъда включен в такава кампания на УНИЦЕФ, защото действащите лица във филма са деца, но темите съвсем не са детски", каза Павлова.

"Темите са общочовешки. Темите засягат адаптивността на човека в съвременния свят, който е доста агресивен, както виждаме", допълни актрисата.

"Как се прохожда в този свят? Понякога е много болезнено. Децата стават жертва на света на възрастните, на техните амбиции и фобии. Да подкрепим децата в тази ситуация е най-естественото и най-логичното", заяви Павлова.

"Заставайки зад децата, ние подкрепяме бъдещето си, ние подкрепяме себе си, ние подкрепяме най-смисленото, което може да създадем – един щастлив човешки живот", каза актрисата.

"Дванадесет ще бъдат прожекциите в пет български града. Отиваме на кино, гледаме един прекрасен филм и помагаме да някого да стъпи на краката си и да има някакъв базисно нормален живот", допълни тя.

Вижте какво още сподели Албена Павлова във видеото в сайта на bTV Новините.