На 10 февруари, точно навреме за Свети Валентин, по неповторим начин ще отпразнуваме 25-ата годишнина на една от най-великите любовни истории, разказвани някога на големия екран – "Титаник".

Филмът се завръща в кината и IMAX с подобрена версия, като за първи път зрителите ще имат възможност да го видят в ексклузивния формат HFR 3D.

През 1997 г. амбициозната продукция на ненадминатия майстор на киноспектакъла Джеймс Камерън ("Аватар", "Аватар: Природата на водата") се превърна в световен феномен, като спечели рекордните 11 награди „Оскар“ и стана най-касовият филм на всички времена (първият преминал границата от 1 млрд.) с приходи от 1,84 млрд. долара, а Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет се наредиха сред най-големите и обичани звезди на планетата. 

"Титаник" разказва незабравимата, трагична история на принадлежащите на различни социални класи Джак (Ди Каприо) и Роуз (Уинслет), които се запознават и влюбват на борда на „Кораба на мечтите“ - „Титаник“, който на 15 април 1912 г., само четири дни след началото на първото си презокеанско плаване, се сблъсква с айсберг и потъва към дъното на Атлантическия океан, бележейки една от най-големите катастрофи в историята, причинила смъртта на над 1 500 човека.

Решен с епичен размах, невероятно педантичен подход към историческите детайли и с неподвластни на времето история и герои, "Титаник" е един от шедьоврите на киното и 25 години по-късно продължава да е също толкова впечатляващ и ефектен.

Режисьор и сценарист на "Титаник" е Джеймс Камерън ("Пришълците", "Бездната", "Терминатор 2", "Аватар", "Аватар: Природата на водата"), а в ролите са Ленардо ди Каприо, Кейт Уинслет, Били Зейн, Кати Бейтс, Франсис Фишър, Бърнард Хол, Бил Пакстън, Джонатан Хайд, Глория Стюарт, Виктор Гарбър.

Отплаваме с "Титаник" от 10 февруари само в кината на 3D, HFR 3D и IMAX 3D.