Кевин Бейкън използва черна дъска с форма на прасе, за да призове хората да се самоизолират вкъщи по време на пандемията от коронавируса и по този начин да спрат разпространението му.

Холивудският актьор публикува видео съобщение в Туитър профила си, с което призовава хората да останат вкъщи заради близките си и най-уязвимите от заразата.

След това Кевин Бейкън ги помоли да публикуват подобно видео или снимка с хаштага #IStayHomeFor, както и заради кого остават в самоизолация (в неговия случай това е съпругата на актрисата Кира Седжуик) и да номинират шестима други души.

Ето какво сподели във видеото Кевин Бейкън:

"В момента, както хората по света, аз си стоя вкъщи, защото това спасява животи и е единственият начин, по който можем да забавим разпространението на този коронавирус. Защото контактът, който осъществяваш с един човек, който осъществява контакт с някой друг – това може да е нечия майка, дядо или болна съпруга. Всеки от нас има човек, заради когото си заслужава да остане вкъщи. Аз си оставам вкъщи за Кира Седжуик.

Докато си оставате вкъщи, трябва да публикувате видео и снимка, в което да казвате заради кого ще останете вкъщи и да предизвикате шестима приятели, които да направят същото. Можете да го публикувате в социалните мрежи с хаштаг #istayhomefor, така че да мога да го видя.

И тъй като всички сме свързани в различни степени, повярвайте ми - знам, че можем да работим заедно, за да си останем вкъщи, да се пазим взаимно и да разпространим това послание по света: #istayhomefor. Бъдете в безопасност!"

  • Поразително! Олимпийска състезателка "плува" на кухненския плот в условия на карантина (ВИДЕО)
  • Коя книга ви е отвела най-далеч? Споделяйте книжни пътешествия в #ПътувамБезПаспорт
  • Нови заповеди: сваляме маските и тръгваме към планините. Разрешено е
  • Бебето Колинс, което се роди с помощта на пожарникари
  • Отварят ли училищата? Как са решили проблема в Нидерландия и на остров Нантъкет
  • Странните неща, които детето ми направи по време на изолация
  • #ОстанетеСиВкъщи и гледайте сериали - 10 сериала, които може да гледате повече от веднъж
  • Батман мете улиците, Железният човек дезинфекцира, а Дарт Вейдър разнася хранителни продукти (ВИДЕО)
  • Теа Минкова: Не знам какво сме правили с Наум преди Амая
  • "Живей живота с щастие и страст" - мъж, починал от коронавирус, остави трогателно писмо на семейството си

Сред звездите, които Кевин Бейкън номинира, бяха Елтън Джон, Деми Ловато, Дейвид Бекъм и Мили Боби Браун. Вижте как отговориха на предизвикателството във видеото по-горе.