„През последните две години физическата активност намаля и това направи хората по-неспособни да оцелят при криза. Спортът остана последната опора на хората. Това са устойчивите хора в момента – спортистите“ – така психологът на „Фермата“ Ани Владимирова обясни защо в риалитито този сезон има петима спортисти.

„Времето много взе да ни обръща. Голяма е разликата между поколенията, разликата преди и след ковид, разликите по оста западен-източен свят, мъже-жени. Това е актуално в момента и затова темата е „Мостът на времето“. Във „Фермата“ влязоха участници с опит, но пък те могат да пренесат стария модел, който не е адекватен към новите условия. Може да пропуснат детайли и ще е любопитно да видим как ще се справят“ – коментира Ани Владимирова в „Преди обед“.

Тя добави, че Гечо и Серафим в миналото са били по-затворени и изолирани, а сега са по-отворени и открити. Веселка също е променена. При първото й участие имаше борбеност, голяма младежка мотивация, а сега е по-обрана, развила е стратегическо търпение.

„Имам чувството, че животът много я е блъскал във времето, когато не е била пред очите ми. Станала е по-зряла, по-предпазлива“ – поясни психоложката.

Според нея Ангел е доста хитър и играе. Камелия пък с придобитата в Америка усмивка крие емоции и доста травматичен опит.

„Между двамата по-скоро върви една игра, отколкото реални чувства и емоции. Камелия е преживяла домашно насилие. Тя има устойчивост от руските си корени, но българското си личи с желанието да отмъсти. Думите й „направих го, за да му натрия носа“ показват травматичен опит. Тя за мен е прекрасен образ, много я харесвам“ – призна Ани Владимирова.

Снимка: bTV Media Group

Тя коментира и спортиста Радослав, който е израснал без баща.

„Той овладява гнева със спорт, намира контрол над това, което му се случва, но не знаем в новата среда как ще реагира. Изненади и обрати можем да очакваме от всички участници. Всеки има супер сили, въпросът е да хване момента и да го използва. Съжалявам, че Милена отпадна. Тя е от младите хора, които са изпатили в живота и са развили стратегическо търпение, докато на нейните връстници сега всичко им омръзва бързо. Милена е маратонец, не е спринтьор“ – обобщи Ани Владимирова.

Вижте целия разговор във видеото горе.