В първия епизод на „Фермата“ 8 в стопанството влязоха дамите, които ще гледаме за първи път в риалитито, както и мъжете, които вече имат опит от предишните му сезони.

Симона Милова

Снимка: bTV Media Group

Симона Милова на 26 години е от Клисура, но живее в Пловдив. Офис мениджър.
На 13 години се отделя от родителите си, за да учи във Френската гимназия в Пловдив. Пет години живее на общежитие под строг учителски контрол и това изгражда характера й. Завършва право в Пловдивския университет и окончателно се установява под тепетата. Днес е специалист в компания за поддръжка на медицинско оборудване.
Участва в световния конкурс Мис Туризъм Свят в Малайзия и печели специалната награда - Model of the World. Наясно е, че предстоящите месеци във „Фермата“ ще бъдат коренно различни от конкурс за красота. „Не ме е страх от селската работа. Родителите ми се занимават с рози и гъби, и аз от малка съм по нивите. Моята сила са голямото ми сърце и чистата ми душа“, казва Симона.
До този момент е имала три сериозни връзки, но все още очаква да срещне голямата любов. Разделила се е с последния си приятел, защото бил ревнив, а тя обича свободата си. Влиза във „Фермата“ със своя домашен любимец – бернската овчарка Тори.

Мирела Русева

Снимка: bTV Media Group


Мирела Русева е на 27 години от Бургас, но живее в София. Мениджър продажби.
„Аз съм слънце, огън и пожар“, казва една от най-позитивните, бъбриви и емоционални участнички в този сезон на „Фермата“. Бързо и лесно се напасва към нова среда и непознати хора, и има сериозни планове за успех в предаването.
Мирела е завършила Английска гимназия в Бургас. Заминава за Великобритания, за да учи счетоводство, финанси и мениджмънт. Три години живее в Нотингам, но сърцето я дърпа обратно към България и тя се прибира.
„Като типична провинциалистка, къде да отида – хоп, в София. Започнах работа в международна компания. Целта ми беше да докажа, че България е прекрасна и тук можеш да се развиваш и да живееш чудесно. Е, успях“, казва Мирела.
Изключително забавен образ, тя обича да е център на вниманието. Никога не скучае. Не познава и златната среда. Трудно й е да си държи езика зад зъбите и често си пати от това.

Аксения Михайлова

Снимка: bTV Media Group

Аксения Михайлова е на 28 години, от Плевен, но живее в Поморие. Домакиня. Семейството е смисълът на живота й, но сега има нужда да заяви себе си.
Родена е в Плевен, а расте в близкото село Гривица. Благодарна е на родителите си, че я възпитават в качества и ценности, които вече са позабравени и демоде сред младите. След гимназията започва да учи счетоводство в Свищов, но е принудена да работи, защото семейството й няма възможност да я издържа. След първи курс става сервитьорка в Поморие, където среща мъжа на живота си и остава при него. Заедно са вече 10 години, най-голямото им богатство са двете им деца.
Аксения все още също се чувства като дете. Жадува за приключения, за силни емоции и себепознание. Бивша лекоатлетка, тя има нужда да се доказва и да бъде първа. С „Фермата“ иска да се върне във времето, когато е била много силна, смела и мотивирана.

Милена Стефанова

Снимка: bTV Media Group

Милена Стефанова е на 29 години, от град Опака. Учител.
Едва на 7 години научава какво е мотика и работа на полето. Бойното й кръщене е в обора при овцете, агнетата, козите и прасетата, които семейството й отглежда. В пети клас започва да работи, а със спечелените пари си купува тетрадки и дрехи, защото родителите й нямат достатъчно средства. „Не съжалявам за нищо, защото се научих на труд, дисциплина, отговорност и упоритост. Имам сестра близначка и по-голям брат. Горда съм, че и тримата завършихме висше образование“, казва Милена.
Днес тя е учител в село Крепча. Преподава история и география на мюсюлмански деца от 5-и до 7-и клас, повечето от които не говорят добре български. „Много си обичам работата - нищо, че е трудна“, казва Милена, която е възпитана в ценностите на старото време, в почит и уважение към другия и в готовност да помага.
Във „Фермата“ влиза с ясна цел и послание: „Искам да покажа, че има работливи и грижовни момичета, които бачкат, а не само гримирани кокони, които само топлят столовете“.

Камелия Кузнецова

Снимка: bTV Media Group

Камелия Кузнецова е на 32 години, от Велико Търново, но живее и във Флорида. Хандбалист и грумър.
Животът й е труден и заплетен. Расте в семейство, в което домашното насилие е ежедневие. Баща й постоянно тормози физически майка й. За Камелия тренировките по хандбал са спасение, което я държи далеч от домашния ад.
През 2013 година емигрира в САЩ. Омъжва се след кратка връзка и забременява непланирано. Съпругът й влиза във военновъздушните сили, а тя остава вкъщи с дъщеря им. Двамата не се разбират. След 5 години психически тормоз и изневери от страна на половинката й, Камелия подава документи за развод и се връща в България.
Междувременно тя също кандидатства в американските военновъздушни сили. „Исках да натрия носа на мъжа ми. Да му покажа, че ме бива повече от него във всичко. Изкарах изпитите, но разводът пречи на постъпването ми в Air Force. Правата ми се пазят до януари следващата година“, обяснява тя.
В момента Камелия се развежда онлайн. Колебае се дали да не остане окончателно в Търново и да реализира мечтата си да бъде фризьор на кучета. Бившият й хандбален отбор „Етър 64“ също я иска в редиците си. „Във „Фермата“ мечтая да се събудя за нов живот и да се влюбя“, казва тя.

Елена Кузмова

Снимка: bTV Media Group

Елена Кузмова е на 35 години, от Гоце Делчев, но живее в София. Финансист-анализатор.
Отгледана е в скромно семейство. Расте обичана, но затворена и притеснителна. Заляга здраво над учебниците, защото само така се чувства оценена. Превръща се в изпълнителен и отговорен човек. От понеделник до петък учи, а от петък до неделя работи на село - сее, копае и гледа тютюн.
Елена завършва финанси и публична администрация в София. Днес работи в най-голямата частна американска компания за субсидиране. Става рано, ляга късно, готви, чисти, пазарува. „Аз съм като един неспиращ мотор. Научила съм се да бъда кротка като котка, подвижна като водата и силна като огъня“, казва Елена. От 15 години тя върви рамо до рамо с мъжа си, имат две деца. Вярва в семейните ценности и предаността.
„Влюбих се в идеята, каузата и душата на „Фермата“. Влизам, за да направя нещо само за себе си, да освободя авантюриста в мен и да покоря света“, категорична е тя.

Мажена Панова

Снимка: bTV Media Group

Мажена Луция Риш-Панова е на 56 години, от Краков, но живее в София. Акушер-гинеколог.
От 15 години тя е шеф на патологията в болница „Света София“ и е един от най-уважаваните гинеколози в България. В нейните ръце за първи път проплакват децата на популярни българи като Мария Илиева, Димитър Рачков, Криско и Евтим Милошев.
Родена е в Полша, но от 30 години живее у нас. В България среща любовта на живота си. Със съпруга си създават прекрасно семейство, имат син. Мажена е католичка, а религията е изключително важна за нея. „Вярващият човек е по-възпитан, по-отговорен и има страх от Възмездието. Конкретно аз съм много амбициозна. Обичам реда, чистотата и дисциплината както на работното място, така и в личния ми живот“, обяснява лекарката.
Младият й дух я поддържа в добра физическа, психическа и емоционална форма. Кара ски и три пъти седмично играе тенис. Редовно излиза с приятелки, с които се забавлява до зори. Във „Фермата“ я водят изключителният й хъс за живот и нови емоции.

Яни Андреев

Снимка: bTV Media Group

Яни Андреев е на 33 години от Хасково, но живее в село Козлец. Пчелар. Победител във „Фермата“ 3.
Преди пет години влиза в предаването като аутсайдер, но излиза с високо вдигната глава. Спомня си за приключението с вълнение. До ден днешен не може забрави епичния дуел със своя кумир, волейболиста Владо Николов.
Въпреки че спечели голямата награда в третия сезон, все още не я е похарчил. „Седи си в банката. Защото съм научен, че готови пари най-лесно се харчат“, обяснява Яни, който продължава да гледа пчели и лозя. От 100, кошерите му са станали 300. Учи и магистратура „Технология на виното“.
Яни влиза отново във „Фермата“, за да даде пример на трудолюбивите българи. „Знам, че е трудно да бъдеш производител. Много хора се отказват. Но аз искам да им покажа, че с труд и упоритост можеш да правиш това, което обичаш“, казва той.

Деян Каменов

Снимка: bTV Media Group

Деян Каменов е на 38 години, от София. Музикант и вокалист на „Д-2“.
Победител е в четвъртия сезон на „Фермата“. Преди 4 години се е впуснал в приключението, защото след повече от десетилетие музикантски живот, концерти и пътувания, изпитал нужда да спре за момент и да си подари спокойствие и хармония.
Влиза отново в предаването заради тръпката. „Мечтая си пак да съм с готини хора около огъня. Ние бяхме задружни и в работата, и в купона. Не бяхме вълчета, дошли за късче месо, а глутница, която се бори заедно. Иска ми се пак да е така. Напоследък обществото е доста разединено, а ние трябва да търсим причини да се събираме“, казва Дидо.
С участието си във „Фермата“ тази година той иска да покаже най-доброто от себе си и да даде пример на сина си, 2-годишния Дейвид. В предаването влиза с китарата си, защото вярва, че музиката обединява.

Димитър Господинов - Гуспа

Снимка: bTV Media Group

Димитър Господинов - Гуспа е на 40 години, от София. Развива собствен бизнес и организира приключения сред природата.
Емблематичен участник от Сезон 1 на „Фермата“, в която влиза като градско момче, но излиза променен завинаги. В предаването за пръв път вижда крава, за пръв път дои, за пръв път рине обор.
„Беше труден сезон с тежки условия и ужасна изолация. Но чувството да си пръв в нещо е уникално“, спомня си той. Гуспата участва в Сезон 1 и за да вдъхнови всички деца, които страдат от детска церебрална парализа като неговия син. След като отпада на крачка от финала, започва да организира приключения сред природата.
Димитър вярва, че всеки има право на втори шанс. Впуска се в новия сезон, за да усети магията отново. „Фермата е вълча пътека, по която трябва да преминеш, оголил зъби, но да останеш човек“, казва той.

Ангел Тенев

Снимка: bTV Media Group

Ангел Тенев е на 43 години, от село Караджалово. Собственик на транспортна фирма.
Един от атрактивните участници във „Фермата“ 6. Прочу се с притчата за добрия и лошия вълк, който всеки храни в себе си. Твърди, че в новия сезон на предаването влиза само с „добрия вълк“.
„Първото ми участие във „Фермата“ беше като първото влюбване - бурно и неосъзнато. Емоциите ме завладяха, бушуваха в мен като в хлапак. Второто ми влизане е различна любов - зряла и осъзната. Знаеш как да я пазиш, внимаваш да не повториш старите грешки. Много съм надъхан за победа“, казва Ангел.
Между сезоните на предаването не се е променил. Продължава да живее на село, при земята. Бизнесът му се е свил заради пандемията. Мечтата му е да си намери половинка, но досега не е срещнал подходяща за него жена.

Чавдар Христанов

Снимка: bTV Media Group

Чавдар Христанов е на 46 години, от Плевен. Хлебар.
Отдаден е на професията си и на голямото си семейство. Идеалист, със силно развито чувството за справедливост. След 20 години брак все още е влюбен в жена си.
Чавдар е познат от „Фермата“ 7, в която не успя да спечели битката между хляба и зрелището, но разпалено отстояваше традиционните си ценности. „Трябваше да сипвам на останалите участници на час по лъжичка, но на моменти сипвах с черпака“, анализира той.
В новия сезон на „Фермата“ Чавдар се зарича да бъде по-дипломатичен. Отново ще търси себепознанието. „То минава през очите на хората. Те са огледала, в които се взирам, за да открия скритите си, невидими за мен черти“, казва хлебарят. За Чавдар „Фермата“ е и място, което обединява и затова сега влиза не само с кавал и тъпан, но и с джура гайда.

Серафим Василев

Снимка: bTV Media Group

Серафим Василев е на 47 години, от Лом. Хлебар.
По-известен е като Финци, един от финалистите във „Фермата“ 2. „Ще помня това приключение цял живот. Бяхме много хубави хора, имахме сговор, джентълменство. С участието си в предаването останах в историята. Един ден, когато вече ме няма, децата ми ще могат да си пуснат записите, да ме гледат и да се гордеят с мен“, казва той.
Шест години след първото му участие във „Фермата“, Серафим е преживял много. Вдигнал е сватба, родило му се е момиче. Дъщерите от първия му брак са пораснали, сгодили са се и са поели по свой път. Бизнесът му процъфтява. Обновил е пекарната си, разработил е два ресторанта. „В живота обаче има и върхове, и спадове. За това време загубих и много близки хора. Но човек трябва да се стегне и да продължи напред“, казва той.
Серафим влиза отново във „Фермата“, за да обработва земята с любов, да се грижи за животните и да бъде пример за достойно участие.

Гечо Гечев

Снимка: bTV Media Group

Гечо Гечев е на 56 години, от село Голец, но живее в Лиеж, Белгия. Автотенекеджия и бояджия.
Във „Фермата“ 3 той се превръща във вожд и баща на участниците. Обича и да работи, и да се весели. В новия сезон каузата му остава същата - да покаже, че селяните са добри хора. „Няма значение какво образование имаш, важното е да притежаваш голямо сърце. Само то може да сплотява и обединява“, казва Гечо.
Все още е емигрант в Белгия, но е създал там своята малка България. Синовете му са си купили къщи до неговата и така са създали мечтания чифлик, като от Гераците. Гечо е възстановил и старата си къща в Голец, в която си идва веднъж годишно. В последните месеци преживява голяма радост - вече е дядо.

Очакваме с нетърпение епизода в понеделник, когато във „Фермата“ 8 ще влязат дебютантите мъже, както и дамите от предишните сезони.