Димитър Стойков живее в село Антон, в 10 клас е и има почти 500 хиляди последователи в ТикТок, което го нарежда на 6-о място сред най-популярните българи в социaлната мрежа.

Той обаче не се смята за известен.

“Не мисля да се възгордявам. Аз не мисля, че съм известен и популярен с това приложение. Сега съм тук, но след 3 дена няма да ми помниш името”, казва той на водещата Деси Стоянова.

Рецептата на успеха в ТикТок според него е проста: “Трябва да бъдеш себе си, да бъдеш креативен и да покажеш на хората нещо, което не са виждали преди.

Димитър е започнал кариерата си там през януари 2020 г., но скоро му се налага да блокира майка си в социалната мрежа.

Една вечер качвам клипче и лягам да спя. На сутринта се събуждам и какво да видя - майка ми е писала възмутена под всеки хейт коментар. Отивам в стаята ѝ и я питам: майко, какво правиш? А тя ми отговаря: не съм те носила 9 месеца и отглеждала 16 години, за да пишат такива простотии за теб!

И така реших да я блокирам.

Димитър успява да спечели и пари с приложението. Японска телевизия се свързва с него, за да получи права за излъчване на негов ТикТок.

По този начин попаднах в тяхна годишна класация за най-забавни клипове в Интернет.

Момчето обаче не смята снимането на видеа за основна дейност. Той е сменил няколко работи през лятото - барман, сервитьор, рецепционист, камериер и дори е брал картофи.

Така е, не си почивам по дискотеките и наргиле баровете, но когато стана на 18 ще знам какво искам да работя.

На въпроса като какъв точно се вижда в бъдеще Димитър отговаря философски: “Аз навсякъде посаждам по едно зрънце и където цъфне цветето.”

Какво още разказа той чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване гледайте на btvplus.bg