TikTok безспорно е най-бурно развиващата се социална мрежа.

Създадена през 2016 г., днес тя има над 800 млн. активни потребители, а приложението е изтеглено  повече от 2 млрд. пътиНай-важното за него е обаче, че то е най-предпочитано от тийнейджърите - 45% от аудиторията му е на възраст от 16 до 24 години.

Китайската компания обобщи резултатите си за годината и разкри кои са най-вирусните видеа. Под вирусни (viral) се подразбира общият резултат от лайкове, гледания и ръст на клиповете. Ето ги и тях:

10. Туъркващата патица Лорън

17-годишният Хънтър Клей получава патицата Лорън като подарък от брат си за първата му заплата.

"Забелязах, че когато я гъделичкам по перата на опашката, движенията ѝ напомнят туърк. Така го измислих", казва Клей за идеята си.

9. Супергерои

Джулиян Бас се превръща в който супергерой си пожелае. И отново в себе си.

8. Бекон от моркови

Актрисата Табита Браун е звезда не само в TikTok, но и в Инстаграм, където има над 3 млн. последователи.

Заклета веганка, в това видео тя споделя лесна рецепта как да си приготвите бекон, използвайки за основа моркови.

7. Кой унищожи динозаврите?

23-годишната Елиза Питърсън влиза в ролите на Бог и на ангел и изиграва разговор между двамата, от който става ясно, че динозаврите са загинали погрешка.

Скечът става хит и в Туитър (там има повече от 315 000 лайка), но резултатите му там са несравними с тези в TikTok - само седмица след публикацията му има повече от 3 млн. лайка и 12 млн. гледания.

Самата Елиза искрено се радва на славата си, защото това ѝ помага да се лекува. Тя има рак на гърдата и след като става хит в социалните мрежи, публикува линк към сметка, на която желаещите могат да дарят пари.

"Благодарна съм, че се лекувам при страхотни лекари, но не съм благодарна, че са толков скъпи", коментира момичето.

6. Ми пан зу зу сум

На пръв поглед безсмисленото "Ми пан зу зу сум", под което танцува ламата във видеото, всъщност идва от руска реклама на зърнена закуска с мед и "ми пан" е "miel pops" (от исп. - пчелен мед).

5. Уил Смит

Уил Смит е може би единствената звезда, която е издавала албум на аудиокасета и се адаптира успешно към TikTok.

4. Танците преди пандемията

Танцът "Renegade" е хит в TikTok още през миналата година, а през февруари 2020 г. създателката му Джалая го изпълнява по време на мач на звездите на NBA. Всичко това преди пандемията, разбира се.

3. Коловете в Zoom

Актрисата Кайтлин Райли има няколко любими образа - този на приятел, току-що завърнал се от чужбина и на майка от Лос Анджелис, например - но постига истински успех с образа на досаден колега по време на работен кол в Zoom.

2. Мечти

Един човек, за когото годината е страхотна - 37-годишният мексиканец Нейтън Аподака се снима, докато кара скейтборда си и пие сок от малини, слушайки парчето "Dreams" на Fleetwood Mac. В момента на записа на видеото Нейтън работи с баща си в склад за картофи в Айдахо, а днес снима реклами със Снуп Дог, има рекламен договор с производителя на сока от малини и си е купил къща с пет спални за 320 хиляди долара.

1. Най-обсъжданото и странно видео в TikTok

Бела Порч е на 19 г., служила е три години в армията, но става известна с видеата, в които синхронизира устните си с известни песни.