На Гергьовден празнува и спортната редакция на bTV – водещата на спортните новини Гергана Гунчева има имен ден. Тя и синовете й - Максим и Самуил, гостуват в „Преди обед“ по bTV.

Традициите, които и до днес Гери Гунчева спазва, се опитва да предаде на двете си момчета.

„Събирахме се цялото семейство, много приятели и беше весело“, разказа тя за своето детство и отбелязването на Гергьовден. С годините обаче нещата леко се променят.

„Вчера правихме агне заради Великден и днес реших да си го спестя“, призна водещата на спорта. Щастливата майка на две момчета има планове за празничния ден, а именно да го прекара със синовете си навън.

„Аз бях едно много послушно дете и винаги съм се доверявала на майка ми“, обясни Гери Гунчева. „Времето ми минаваше в залата по спортна гимнастика през учебната година“, сподели тя. „Тичахме голи и боси по улицата на село“, спомни си водещата за летните месеци.

Синовете й са доста по-буйни. Двамата обичат спорта и тренират баскетбол. Започват с футбол, но решават да го сменят с баскетбол, защото тренировките им се провеждат само навън, а през студените месеци децата замръзват заради минусовите температури.

Какво казват Максим и Самуил за своите родители – Гери Гунчева и Петър Бакърджиев и кой е по-строг – вижте във видеото по-горе.