Състезателката от Олимпиадата в Токио и носителка на много награди по кану каяк Станилия и участникът в "Гласът на България", музикантът Тино откриха едно истинско и силно приятелство помежду си, докато бяха на острова на "Сървайвър". 

Как ги променя това и какво се случва с всеки от тях след това - споделят в интервю в "Тази събота и неделя". 

"След този формат излизаш различен и мисля, че е за добро. Оценяваш сега и малките неща по-различен начин и имаш повече сила да се бориш" - разказват участниците от риалитито. 

Тино е започнал да вижда по много по-реалистичен начин случващото се в живота му, а участието си в "Сървайвър" определя като детокс. 

Станилия пък признава, че липсата на мобилни устройства им се е отразила много добре. Докато били в риалитито, миели зъбите си с пепел от огъня. Месеци по-късно все още забелязва колко са й бели.

"По-близко до природата влизаш по-навътре в себе си", признава тя. 

Гладът и атмосферните условия са били най-трудното, с което е трябвало да се справят. 

"Това ме накара още повече да обикнем природата, въпреки мъченията" - признава Тино. Станилия и сега се опитва да живее в  близост до природата - избягала е от големия град, живее в полите на Родопите, а около къщата й няма wi-fi мрежи. 

"Понякога прекарвам вечерите си под звездите и дори си имам огнище като в "Сървайвър."

Двамата се сприятеляват в риалитито, защото откриват много общи неща от детството и възпитанието си. 

"Имаме общи религиозни аспекти в семейството - тя е учила иконопис, аз съм отраснал в религиозно семейство, с редовно ходене на църква", издава той за близостта им.

Кой ги посреща на летището след края на "Сървайвър" и какво им предстои през лятото - вижте във видеото.