Симона Милова е на 26 години. От Клисура е, но живее в Пловдив. Офис мениджър. На 13 години се отделя от родителите си, за да учи във Френската гимназия в Пловдив. Пет години живее на общежитие под строг учителски контрол и това изгражда характера й. Завършва право в Пловдивския университет и окончателно се установява под тепетата. Днес е специалист в компания за поддръжка на медицинско оборудване.
Участва в световния конкурс Мис Туризъм Свят в Малайзия и печели специалната награда – Model of the World. До този момент е имала три сериозни връзки, но все още очаква да срещне голямата любов. Разделила се е с последния си приятел, защото бил ревнив, а тя обича свободата си. Влезе във "Фермата" със своя домашен любимец – бернската овчарка Тори.

„Чувствам се прекрасно, щастлива съм. Изиграх един наистина силен дуел и надскочих възможностите си. Влязох във „Фермата“ с лична кауза. Имах нужда да оставя живота си навън, да се откъсна от всичко, да вляза в нова среда и да изпитам непознати емоции и чувства. Мислех, че най-трудното нещо ще е гладът, но се оказа студът. Няма да го забравя. Студът ме срина още първия ден и ми беше трудно до края“ – сподели Симона пред Петя Дикова в "Тази събота и неделя".

В риалитито тя за първи път е спала под навес. Научила се е да цепи дърва, да реже с трион, да меси питки и да готви. За последните две неща тя благодари на Елена от отбор Нови надежди.

Симона призна, че няма приятел. Тя допълни, че зад нежната й външност се крие много силна и борбена жена.

„Имахме скандал с Радо. Съжалявам, че изпаднах в такава низост. Радо не е отборен играч, не уважава никого. Обиди ме, хвърли едни думи, зад които после дори нямаше доблестта да застане“ – поясни Симона.

Нейното куче Тори е при родителите й в Клисура, там се чувства най-добре. Във „Фермата“ бернската овчарка първите дни не се е хранила, докато се адаптира.

„Тя е талисманът в моя живот… От „Фермата“ ми остават много скъпи спомени. Според мен играта трябва да спечели човек, който не е участвал досега. Фаворити са ми Иван и Камелия“ – обобщи Симона.