Зрелищен дамски дуел, придружен с гръмотевици, се разрази във „Фермата“ по bTV. Под проливния дъжд на Арената се сблъскаха две пълни противоположности. Голямата звезда на предаването, победителката в петия сезон Веселка Маринова, която не се бои от селския живот и няма равна в коването и цепенето, се изправи срещу Симона Милова - офис мениджър, носителка на титлата „Мис“ и дебютантка в битките под прожекторите.

Снимка: bTV Media Group

В последвалите изпитания опитът, силата, сръчността и бързината се оказаха по-важни от ентусиазма и упоритостта. Първата жена шампион във „Фермата“ Веселка безапелационно отстрани опонентката си с 12 на 0, като не й даде шанс в нито една битка. Въпреки това Симона нито за миг не падна духом дух и положи огромни усилия, граничещи с геройство. „Не станах победител в дуела, но успях да победя своите страхове и да се справя, въпреки всички трудности. Това е най-голямото постижение за мен“, каза тя, преди да напусне „Фермата“.

Макар че Веселка е доказан боец и се чувства като у дома си на Арената, Симона беше убедена, че може да я победи и влезе спокойна в първото сражение. В следващите минути съперничките опитаха да се освободят от висящи въжени клетки, като демонстрираха сръчност и бързина. Двете се движеха почти наравно, но Веселка успя да се изстреля няколко обиколки напред и финишира първа.

Снимка: bTV Media Group

Във втората битка опонентките трябваше да се придвижват с каруца, като се издърпват с въже, да пренасят чували и да разцепят ритловица. Дребничката, но жилава участничка от село Борима отново се справи по-бързо и на последната права развъртя брадвата с впечатляваща ярост. Веселка взе повече точки и при отговорите на въпросите от Алманаха.

Снимка: bTV Media Group

Преди четвъртия, кулминационен сблъсък, облаците над Арената се сгъстиха. Състезанието по трасето от висящи, хлъзгави люлки започна под стена от дъжд. Симона стартира първа, но още в първите метри стана ясно, че предстои жестоко изпитание и за психиката, и за тялото й. Мокра до кости, участничката напредваше сантиметър по сантиметър и падаше десетки пъти. Огромното изтощение обаче не я сломи и тя се справи за около 26 минути.

Снимка: bTV Media Group

Опонентката й Веселка въобще не трепна под дъжда - хвърли се с главата напред, премина през люлките скоростно, подобно на нинджа, финишира за забележителните 7 минути и заслужено триумфира.

Освен че се завръща в стопанството с гордо вдигната глава, шампионката от петия сезон на предаването автоматично става фермер на седмицата в своя отбор „Стари герои“. 

Снимка: bTV Media Group